25n
25N
25N

IKEA València reobri per complet amb un fort protocol de seguretat i salut

Esta vuelta se produce en línea con el avance en el plan oficial de desescalada y, gracias a este protocolo, garantizando una compra y experiencia seguras para clientes, empleados y proveedores

IKEA València reobri per complet amb un fort protocol de seguretat i salut
01/06/2020 -

Després dels últims avanços en el pla oficial de “desescalada” coneguts aquest cap de setmana i la passada de la província a la fase 2 d’aquest, IKEA anuncia la reobertura total de la seua botiga IKEA València.

Es tracta a més d’una volta a l’activitat “blindada” en mesures de protecció, atés que IKEA s’ha estat preparant tot aquest temps amb un seguiment constant de l’evolució de la situació i un estudi detallat en seguretat i salut que li ha portat a definir un protocol de prevenció ambiciós i especialment acurat. Gràcies a això la companyia està podent reaccionar amb total agilitat a les diferents possibilitats d’obertura que es van donant, activant-les quasi a l’instant de conéixer-se.

Dins d’aquest, s’apliquen mesures específiques com:
– El reforç dels protocols de neteja i desinfecció de superfícies i elements de totes les àrees de les botigues, tant internes com de les zones de clients; amb especial atenció a punts “calents” com a ascensors, condícies o carros de compra.
– L’ús d’equips de protecció individual per a la plantilla, que inclouen màscares, guants i ulleres o pantalla facial.
– Realització de controls de temperatura tant als empleats de les botigues com als conductors dels camions a l’entrada als magatzems, que s’acompanya d’un qüestionari específic sobre possibles situacions de risc.
– La disposició de gel desinfectant i guants per a clients.
– Garantia del manteniment d’una distància mínima de seguretat de 2 metres entre empleats, fins i tot amb marques que delimiten els espais en sòls, seients i altres elements.
– De la mateixa manera, s’han establit mesures per a garantir les mesures de distanciament social per a clients, mitjançant la senyalització d’espais i sentits de direcció al llarg del recorregut de la botiga i un estricte control d’aforament, que es limitarà al 40% sempre sobre la base del recomanat per les autoritats.
– Instal·lació de pantalles de protecció en les caixes registradores, en els punts d’atenció al client i en les àrees de planificació.
– Se sol·licita als clients que preferentment realitzen els pagaments amb targeta així com que, en la mesura que siga possible, procuren tocar només aquells articles que tinguen intenció de comprar.
– Contempla un protocol específic per a la prova per part dels clients d’articles com a matalassos, coixins, llits… dins del qual s’estableix l’ús de protectors especials i productes desinfectants.
– Reforç en la comunicació de les mesures de protecció i prevenció tant per a empleats com per a clients amb cartelleria específica repartida per tota la botiga així com avisos per megafonia.
Anteriorment, la botiga va poder reactivar ja en un primer moment l’obertura de la seua Botiga d’Alimentació Sueca a mitjan maig i més tard els serveis Clic&Collect i Clic&Car així com l’obertura per a compra física d’una àrea delimitada a 400 metres quadrats. A més, en tot aquest temps va mantindre activa la seua compra online, la demanda de la qual va suposar fins i tot la conversió de la botiga en centre logístic temporal, i el seu servei de venda telefònica, nascut entre la necessitat del confinament; tot això sempre en línia a les directrius oficials i aplicant en tot moment aquest acurat protocol.

A cura de les persones i del negoci

Ja la setmana passada, fins i tot amb botigues com la de València sense poder obrir i per tant no estant operativa al 100%, IKEA donava a conéixer a més la cancel·lació de l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació per a tota la seua plantilla a Espanya. En paraules de Petra Axdorff, directora general d’IKEA a Espanya, aquesta decisió respon al fet que “encara que les nostres botigues no estiguen 100% operatives, tenim clar que hem d’actuar per a cuidar de les persones, dels nostres companys i companyes i les seues famílies i protegir el nostre negoci. Amb aquesta situació necessitem més que mai als nostres treballadors. En aquest temps, en poques setmanes, li hem fet un volt a aspectes que fins ara ens semblava impossible canviar. Hem demostrat que som capaços d’adaptar-nos i de trobar solucions noves i només gràcies a tots ells és possible”.

Precisament per aquesta vocació, aquest ERTO, sorgit de la necessitat després d’assumir amb total responsabilitat el tancament de totes les seues botigues físiques d’acord amb el pla de les autoritats, va portar aparellat un pla de mesures laborals per a protegir als empleats i el negoci. Així, des del primer moment, es va assumir el compromís de no realitzar cap acomiadament i de complementar el seu sou fins a la pràctica totalitat, de manera que no es veren ressentits en les seues obligacions i necessitats personals i del dia a dia. També per aquest motiu, es va treballar en un sistema de bestretes per a compensar hipotètics retards en el pagament de part del SEPE i es va activar un sistema d’atenció personalitzada per a tots aquells que tingueren dubtes o consultes relacionades amb això.

La companyia ha signat a més, aplicable al que resta de 2020, un acord d’adaptació de jornada dins de l’acord horari, que ha sigut aprovat per unanimitat pel Comité Intercentres i que estableix entre altres mesures: adaptacions horàries i canvis d’horari i/o torn en la planificació entregada; la sol·licitud de reducció de jornada temporal sense necessitat de justificar la causa, fins i tot sense reducció salarial sempre que siga recuperada abans de la fi de març de 2021; excedències temporals i extraordinàries amb reserva de lloc de treball o permís retribuït recuperable d’un mínim de 2 dies i un màxim de 15 dies; totes elles pensades per a facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar en aquest context complicat. D’altra banda, s’acorda també que el període d’ERTO no afecta les vacances anuals dins del calendari anual i que les vacances ja planificades i comunicades seran inamovibles excepte mutu acord entre les parts.

Com destaca Petra Axdorff: “Han sigut temps difícils, d’incertesa i d’adaptació forçosa a una situació sense precedents que ha afectat la vida de milions de famílies, amics, companys i a tota una societat. En IKEA ens hem anat adaptant a cada moment, activant i reforçant serveis que han anat permetent una eixida progressiva dels nostres treballadors de l’ERTO i pels quals hem pogut continuar atenent les necessitats dels nostres clients, a més de tota l’activitat de donació de material i projectes de col·laboració publicoprivats. Tenim clar que aquesta crisi suposarà un increment dels valors i de la humanitat i nosaltres com IKEA, volem estar presents i col·laborar en aquest sentit. Hui tots som més solidaris, col·laboratius i flexibles. Aquesta situació, a més, ha reforçat la necessitat que tots prioritzem mesures i accions realment sostenibles que tinguen impacte social i econòmic. En IKEA ens enfocarem a més en la seguretat, en la salut, en la sostenibilitat i a continuar creant productes cada vegada més accessibles i assequibles per a la majoria de les persones i així aconseguir l’èxit total en l’eixida d’aquesta crisi”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =

CCCC
torrent