25n
Orgull
Orgull

La II Escola Feminista d'Ontinyent qüestionarà la imatge estereotipada de la dona en la societat

La concejala de Igualdad Natàlia Enguix presenta un ciclo que incluirá 4 ponencias de profesionales y expertas de toda España

La II Escola Feminista d'Ontinyent qüestionarà la imatge estereotipada de la dona en la societat
01/09/2021 -

Qüestionar la imatge estereotipada que la societat tradicionalment ha tingut de la dona és l’objectiu de la II Escola Feminista d’Ontinyent. El cicle per la igualtat i empoderament de les dones, inclourà 4 ponències entre el 8 de setembre i el 20 d’octubre, impartides per destacades professionals i expertes de tota Espanya.

La primera tinent d’alcalde i regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, presentava el cicle aquest dimecres, acompanyada per Sara Ureña, psicòloga d’ADIEM i imatge del cartell d’aquesta segona edició. Enguix explicava que l’escola feminista “pretén ser un espai de reflexió i coneixement en igualtat, una aposta per la formació que ens duga a un canvi individual i col·lectiu cap a una societat més justa que no permeta les desigualtats socials. Aquest canvi necessita la implicació de la ciutadania, a la que cal informar i formar amb accions com aquest cicle, per tal de crear consciència social i eliminar el masclisme que tant de patiment genera”, assenyalava.

Així, la II Escola Feminista arriba avalada per l’èxit d’una primera edició a la qual es va comptar amb més de 1.000 participants de manera presencial i telemàtica, i tractarà, explicava Enguix, “de qüestionar la imatge de la dona en la societat, que en tots els àmbits està sesgada, estereotipada, desprestigiada i impregnada d’un masclisme que posa a les dones en posició d’inferioritat”. Per trencar amb aquesta imatge també s’ha apostat perquè el cartell de la programació el protagonitze una dona ontinyentina, Sara Ureña, psicòloga de recentment nomenada directora del Centre de Dia d’ADIEM.

Ureña agraïa a la regidora d’Igualtat i a l’Ajuntament “l’oportunitat de fer-me partícep d’aquest cicle” i destacava l’interés de la programació, “que a més a més integra en una de les ponències un aspecte tan important com és el de la salut mental i les dones. Hui en dia tenir problemes de salut mental i ser dona supose una doble lluita, encara hi ha molt d’estigma social, i fer visibles qüestions com aquesta és fonamental per educar a la societat”, manifestava.

En concret, la programació començarà aquest dimecres 8 de setembre amb la ponència “Cambiar las imágenes para cambiar el mundo”, a càrrec de l’artista visual Yolanda Domínguez on exposarà com la dona es representada en els mitjans de comunicació. El 22 de setembre amb l’activista i escritora feminista Amelia Tiganus, coneixerem el testimoni en primera persona d’una víctima de tràfic on exposarà la seua acció contra el sistema prostitucional. La programació continuarà el 6 d’octubre amb la metgessa especialista en medicina preventiva, Vita Arrufat, amb la xerrada “La Salut de les dones: Determinants de Salut i malaltia”.

Finalment, el 20 d’octubre tindrà lloc l’espectacle músic teatral “Degenérate mucho. Un espectáculo que sacudirá tu identidad” a càrrec de Las XL. Totes les ponències començaran a les 19:00 hores i tindran lloc al Teatre Echegaray, i tot i que l’entrada és gratuïta, per limitacions d’aforament i pressa de mesures de seguretat serà necessari accedir prèvia inscripció al correu electrònic igualtat@ontinyent.es.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =