caixa popular

El Museu Valencià d'Etnologia acull la II Trobada de Museología d'ICOM Espanya

El Museu Valencià d'Etnologia acull la II Trobada de Museología d'ICOM Espanya
23/10/2018 -

La trobada abordarà, des de la metàfora de l’habitant, el paper que els diferents col·lectius representen en la gestió dels espais museístics actuals: aquells als qui es dirigeixen les actuacions, els col·lectius sobre els quals es construeixen els discursos museogràfics, les col·leccions i la seua gestió. Tot un ventall de perspectives que influeixen en el discurs dels museus i que hem de considerar per a fer d’aquestes institucions uns espais més oberts i participatius.

En aquesta ocasió, l’aliança amb el Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València, situa el debat proposat en un dels museus on aqueixes disjuntives es manifesten amb especial intensitat: les relacions entre els qui ocupen i usen el museu i entre els qui s’allotgen, aquells dels quals es parla i es configura el discurs, en aquest cas els valencians i valencianes.

El comité espanyol d’ICOM (ICOM Espanya) desenvolupa amb aquesta II Trobada una línia formativa, iniciada a Madrid en 2015 i pautada per les Jornades de Valladolid i Còrdova de 2017, que s’organitza entorn de dos tipus de formats: les trobades, en els quals, com el que es realitza a València, es tracten temes generals sobre el paper dels museus en la societat i les jornades en les quals s’aborda un tema concret de la gestió museogràfica.

La trobada està dirigida als membres de l’ICOM i a professionals i estudiants del sector. Durant el període d’inscripció iniciat a la fi del mes de setembre s’han inscrit més de 170 professionals procedents principalment de la Comunitat Valenciana, Catalunya, Galícia, Castella-la Manxa i Aragó.

El programa s’ha organitzat en dues jornades. En la primera jornada (dijous 25 d’octubre) es realitzaren ponències i conferències relacionades amb els inquilins del museu, és a dir, aquells sobre els quals s’organitzen els discursos. El dia finalitzarà amb una taula redona composta per directors i directores de diferents museus de la ciutat de València, en la qual s’abordarà el tema principal de la Trobada: Els qui habiten els museus

La segona jornada versarà sobre els convidats el museu, els diferents col·lectius que configuren el públic dels museus. La sessió finalitzarà amb una taula redona sobre la definició de museu a càrrec de directors d’espais museístics, gestors culturals i professors universitaris.

El Consell Internacional de Museus (ICOM) és una organització internacional de museus i professionals, dirigida a la conservació, manteniment i comunicació del patrimoni natural i cultural del món, present i futur, tangible i intangible.

Més informaciójo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 15 =