caixa popular

Igualtat retarda la signatura del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere a petició de les associacions adherides a l'acord

Igualtat retarda la signatura del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere a petició de les associacions adherides a l'acord
18/07/2017 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha decidit retardar a després de l’estiu la signatura del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i masclista a petició de les associacions adherides a l’acord, segons ha anunciat el secretari autonòmic d’Inclusió i l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, després de la reunió de treball que ha mantingut amb representants de les entitats.

La decisió s’ha adoptat en la reunió de treball que tenien convocada per a seguir treballant en el document base que la Conselleria ha fet amb els seus compromisos i les diferents aportacions que s’han fet per part de l’entitats participants.

Alberto Ibáñez ha assenyalat que encara que al principi estava prevista l’aprovació del pacte al juliol, el Consell és “un Govern horitzontal i pensa que la regeneració democràtica també és escoltar a la societat civil”. Per aquest motiu la conselleria ha acceptat la petició de les associacions i ha decidit continuar treballant al seu costat durant els mesos de juliol i agost “per a aconseguir compromisos ferms, propostes concretes i incloure totes les aportacions que s’han fet”.

Respecte a la data en la qual puga estar ultimat per a la seua signatura, Ibáñez ha indicat que està previst que al setembre es pot tindre ja “un pacte unànime, fora de tota confrontació partidista i que reflectisca que tota les institucions públiques valencianes i la societat civil rebutgen tot tipus de violència contra les dones”.

La iniciativa de constituir un pacte va sorgir el passat mes d’abril fruit de la necessitat d’aconseguir un acord polític, social, cívic i econòmic basat en la cohesió i la unitat perquè la lluita contra la violència de gènere i masclista “quede al marge de la la polarització política”, i també per a “trencar els murs que invisibilizan aquestes agressions, per a socialitzar-ho com un conflicte polític i social que interpel·le al conjunt de la societat”, ha recordat el secretari autonòmic.

El Pacte està integrat per 73 representants de les administracions públiques i agents polítics socials, econòmics, cívics i culturals. Des del passat mes de maig la Conselleria ha convocat a reunions de taules sectorials per a posar en comú tots els coneixements desenvolupats.

Les línies estratègiques desenvolupades per la Conselleria i en les quals treballen els diferents grups sectorials del pacte són garantir una societat lliure i segura contra la violència de gènere, feminitzar a la societat, coordinar el treball en xarxa per a l’atenció de dones víctimes de violència masclista i dels seus fills i filles, així com la sociabilizació perquè aquest tipus de violència siga concebut com un conflicte polític i la dotació d’un pressupost estable per a poder desenvolupar i impulsar els objectius consensuats.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 14 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris