25n
25N
25N

Igualtat preveu destinar en 2017 prop de 2,8 milions d'euros a l'atenció de persones migrants

Igualtat preveu destinar en 2017 prop de 2,8 milions d'euros a l'atenció de persones migrants
25/11/2016 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat que el seu departament preveu destinar en 2017 un total de 2.791.166 euros per a l’atenció de persones migrants, i ha explicat que, amb aquest increment pressupostari, es tracta de “dotar d’estabilitat als municipis i entitats que treballen amb els col·lectius més vulnerables o en risc d’exclusió”.

Mónica Oltra ha informat de les línies pressupostàries previstes per a 2017 en matèria de persones migrants en la comissió mixta d’Atenció i Acolliment a Persones Refugiades i Desplaçades, formada per diferents àrees dels departaments del Consell, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, les tres diputacions provincials, la Universitat de València i les entitats ACCEM, CEPAIM, CREU ROJA, CEAR, CÀRITES i ACNUR.

Així, la vicepresidenta ha concretat que la conselleria incrementarà en 2017 un 50% les ajudes destinades a subvencionar les despeses de funcionament de la nova xarxa d’Oficines d’Atenció a Persones Migrants, passant dels 925.100 euros d’enguany a 1,8 milions d’euros de l’any pròxim.

Un increment que es deu, segons Mónica Oltra, al compromís adoptat per a “potenciar i reforçar aquestes oficines i al mateix temps, per a donar major cobertura i atenció als diferents processos migratoris i les seues tipologies, tant la població migrant com les persones refugiades, asilades i desplaçades”.

També ha informat en la comissió mixta de la reestructuració i reconceptualització de la nova xarxa d’oficines, que inclou la modificació de la denominació per a “adaptar-la a la nova realitat social que requereix una visió integral i multidimensional de les migracions, passant a ser Oficines d’Atenció a Persones Migrants”.

A més, ha assenyalat que s’ha augmentat per al 2017 la fórmula de concessió directa dirigida als municipis, “aconseguint d’aquesta manera menor gestió, tant per la seua banda com per la de la Generalitat, i major suport financer a les entitats locals per a les despeses de funcionament de les oficines i per als projectes d’interculturalitat dels municipis”.

Paral·lelament, Mónica Oltra ha exposat la línia pressupostària de la Conselleria d’Igualtat per als projectes d’entitats privades sense ànim de lucre dirigits a la integració social de persones immigrants, amb una dotació de 2.407.166 euros per als exercicis 2016 i 2017.

Segons ha explicat, aquesta línia de subvencions té caràcter biennal, la qual cosa, al seu judici, la dota de “major estabilitat”, perquè, “volem que el sistema públic estiga ben finançat i de forma estable”, ha assegurat.

La distribució del pressupost de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destinades als projectes d’integració social de persones immigrants per a cada anualitat s’ha establit en un total d’1.415.980 euros per a enguany 2016 i de 991.186 euros per a l’exercici 2017.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 10 =