25n
25N
25N

Igualtat pacta amb el sector de salut mental la nova estratègia del Consell

Igualtat pacta amb el sector de salut mental la nova estratègia del Consell
16/01/2018 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha pactat amb el sector de salut mental la nova estratègia del Consell plasmada en el Pla d’Atenció Integral a les persones amb trastorns mentals greus, que començarà a implantar-se enguany i que atendrà al 1% de la població de la Comunitat Valenciana que té algun tipus de trastorn mental greu.

L’acord entre l’equip de la Vicepresidencia i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i el sector s’ha produït en la Taula Sectorial de Trastorn Mental Greu amb l’assistència de representants de la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana, la Universitat de València i sindicats.

Amb aquest Pla d’Atenció Integral elaborat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, “volem garantir a les persones amb trastorn mental una atenció de qualitat basada en els principis d’equitat, accessibilitat, flexibilitat i continuïtat en les cures”, ha explicat la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando.

La secretària autonòmica ha assenyalat la importància d’oferir serveis d’assistència social i de salut mental complets, integrats i amb capacitat de donar resposta “al voltant de 50.000 persones de la Comunitat Valenciana amb trastorn mental greu i a prop de 200.000 familiars que diàriament es veuen afectats per aquest problema”.

Fa un any es va signar l’acord entre ambdues conselleries per al disseny d’un pacte autonòmic “que marcara un punt d’inflexió i impulsara un document que hem finalitzat amb la implicació i participació de professionals, organitzacions més representatives, institucions, i tercer sector”, ha indicat Ferrando.

El nou model d’atenció a les persones amb trastorn mental greu es basa no solament en la creació de recursos i places sinó també en els equips d’intervenció comunitària de salut mental, amb l’objectiu, ha explicat Ferrando, “de facilitar el recurs més idoni i adaptat a les característiques, necessitats personals i situació d’autonomia social i funcional de les persones amb trastorn mental en cada etapa de la seua vida”.

La secretària autonòmica ha destacat que la principal missió del Pla és millorar la salut i la qualitat de vida d’aquestes persones “des d’un model comunitari d’atenció integral orientat a la seua recuperació i plena inclusió social, i comptant amb la seua participació activa”.

Ferrando ha mostrat la seua satisfacció per un document en el qual han participat representants de tot el sector de salut mental “amb compromisos ferms i propostes concretes” que senten les bases per a començar la reparació del dret de les persones amb malalties mentals a tenir “una atenció específica, integral i digna”.

El Pla d’Atenció Integral arreplega l’Estratègia Valenciana de suport social per a la recuperació i inclusió social de les persones amb trastorn mental greu (2018-2022) i el Pla d’Infraestructures per a persones amb diversitat funcional per trastorn mental greu de la Comunitat Valenciana (2018-2022).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =

bombers
bombers