25n
25N
25N

Igualtat obri el període d'audiència e informació pública del projecte de decret del Consell per al concert social de serveis socials

Igualtat obri el període d'audiència e informació pública del projecte de decret del Consell per al concert social de serveis socials
07/04/2017 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclosives ha obert el període d’audiència i informació pública del projecte de decret del Consell pel qual es desenvolupa l’acció concertada per a la prestació de serveis socials en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. Durant 15 dies, els ciutadans i ciutadanes i les entitats dels sectors socials afectats podran realitzar les aportacions que consideren.

L’esborrany de l’avantprojecte de llei pot ser consultat en la pàgina principal de la web de Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclosives, i les al·legacions, suggeriments i observacions hauran de ser remeses per escrit dirigit a la Secretaria Autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, i presentades en el Registre General de Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclosives o a través del Registre d’Entrada de la Xarxa d’Oficines PROP de la Generalitat.

L’objectiu del decret del Consell pel qual es desenvolupa l’acció concertada per a la prestació de serveis socials és regular l’activitat desenvolupada per les entitats d’iniciativa social, garantir la transparència, publicitat i eficiència, i assegurar la qualitat en el servei a les persones.

El ‘concert social’ amb els centres i serveis gestionats per entitats del tercer sector substituirà a l’actual model de subvenció, la qual cosa permetrà acabar amb la discrecionalitat de les ajudes, garantir la qualitat de l’atenció a les persones, millorar la seguretat financera de les entitats i les condicions laborals dels professionals que treballen en elles.

Com a primer pas per a la reestructuració del sector, s’ha dut a terme una Modificació de la Llei de Serveis Socials per a garantir el marc legal i el desenvolupament de la norma mitjançant Decret per a convocar el concert social, que tindrà efectes des de 2018 fins a 2022.

El nou decret beneficiarà a 442 centres gestionats per entitats del tercer sector i a 9.581 persones usuàries d’algunes de les places o serveis oferits per entitats i destinades a infància i adolescència, inclusió social, persones amb diversitat funcional, persones majors, protecció de les dones, persones migrants i famílies.

Respecte als requisits i obligacions de les entitats, es contempla la necessitat d’estar degudament acreditada, disposar de solvència tècnica i financera, tenir experiència en l’atenció del col·lectiu, gratuïtat total del servei i disposar d’un certificat de qualitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 1 =

museo prehistoria
museo prehistoria