caixa popular

Igualtat licita la gestió del centre de dia i del centre ocupacional de La Xara per a persones amb diversitat funcional per un import de 3'8 milions d'euros

Igualtat licita la gestió del centre de dia i del centre ocupacional de La Xara per a persones amb diversitat funcional per un import de 3'8 milions d'euros
12/09/2017 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha tret a licitació la gestió integral del centre de dia i del centre ocupacional per a persones amb diversitat funcional de la Xara per un import total de 3.859.515 euros. La durada del contracte, tal com arreplega el DOGV, serà de dos anys com a màxim i la data límit per a la presentació de sol·licituds de participació serà el 10 d’octubre de 2017 a les 15.00 hores.

El director general de Diversitat Funcional, Antonio Raya, ha explicat que ja s’han recepcionat les obres de construcció del nou centre de dia de la Xara, a les que la conselleria va destinar un total de 548.784 euros. Les noves instal·lacions ocupen una superfície de 400 metres quadrats amb capacitat per a 40 persones, i se situa al costat del centre ocupacional amb 56 places també per a persones amb diversitat funcional intel·lectual.

Cal recordar que en el centre ocupacional de la Xara també s’han realitzat durant enguany obres de reforma per a millorar la seguretat, habitabilitat i funcionalitat amb un pressupost de 58.732 euros i 34.829 euros per al seu equipament.

Raya ha assenyalat que amb la construcció del centre de dia “es dota a la comarca de la Marina Alta d’un recurs del que no disposava i pot atendre la demanda existent fins ara”.

El director general ha destacat l’esforç de la Conselleria d’Igualtat “per millorar l’atenció de les persones amb diversitat funcional en tota la Comunitat”, i de manera concreta en la comarca de la Marina Alta on s’han augmentat en els dos últims anys les subvencions en manteniment i inversió i en construcció de nous recursos com el centre de dia de la Xara.

Així, les subvencions concedides en 2017 per a les despeses de manteniment dels centres de la comarca destinats a aquest col·lectiu han sigut un 68,91 per cent més que en 2015, passant de 522.389 euros en 2015 als 882.388 euros destinats enguany.

El director general ha assenyalat que també han augmentat les places finançades per a persones amb diversitat funcional en la comarca, passant de les 106 places en 2015 a les 141 actuals en recursos de diferents tipologies.

Així mateix, Antonio Raya ha destacat la necessitat de “un canvi del model de dependència per un model d’autonomia”, on les persones més vulnerables disposen de recursos com els centres ocupacionals o centres de dia que “fomenten la seua autonomia en un àmbit més afectiu”.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + setze =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris