25n
25N
25N

Igualtat inicia la reassignació i trasllat temporal de personal a centres i serveis amb més demanda assistencial a causa de la incidència del coronavirus

Igualtat inicia la reassignació i trasllat temporal de personal a centres i serveis amb més demanda assistencial a causa de la incidència del coronavirus
30/03/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha iniciat la reassignació i mobilitat de personal dependent de la Conselleria a altres centres i serveis per a poder fer front a l’augment de demanda assistencial provocat per la incidència del coronavirus, principalment en els centres residencials de persones majors.

A causa de la situació que en aquests moments afronta la Comunitat Valenciana per la pandèmia del Covid-19 i en salvaguarda de les persones més vulnerables, ha sigut necessari prendre mesures extraordinàries, com la reordenació de l’activitat assistencial i obrir la mobilitat del personal tant sanitari com auxiliar i de suport.

Aquestes mesures s’estableixen en la resolució de la Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives sobre la gestió dels serveis socials i sociosanitaris, publicada en el DOGV el 18 de març i ratificada pel Consell, i que posa a la disposició de l’Administració valenciana els mitjans i recursos dels serveis socials o sociosanitaris d’altres administracions públiques i entitats privades així com la disponibilitat de tot el personal funcionalment dependent d’aquestes.

Així, s’ha començat a reassignar al personal que ha sol·licitat de manera voluntària el trasllat a centres i serveis que en aquests moments tenen una major demanda d’atenció sociosanitària i necessiten comptar amb el major nombre de professionals.

Es tracta de personal mèdic procedent dels centres de valoració i ordenació de la discapacitat i personal auxiliar i de suport els CEAM (centres especialitzats d’atenció a majors), que en aquests moments i per ser centres d’atenció directa han suspés el servei de manera temporal i mentre dure l’estat d’alarma.

Entre el personal reassignat es troben també alliberats sindicals que compten amb dispensa absoluta d’assistència al lloc de treball per funcions sindicals i que s’han reincorporat de manera temporal a llocs de treball assistencials per les necessitats de l’emergència sanitària per coronavirus.

El personal mèdic s’ha derivat a les residències de persones majors en situació de dependència de La Florida d’Alacant, Peñarrubia de Villena i la residència de Chiva. Així mateix el personal auxiliar i de servei ha sigut traslladat a la Direcció Territorial de Castelló i al centre de recepció d’Alacant.

Des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives s’ha recordat a tot el seu personal que es poden unir de manera voluntària i temporal a aquesta iniciativa que pretén pal·liar l’actual situació provocada pel coronavirus comptant amb més professionals en aquells serveis i recursos que més ho necessiten.

Mesures extraordinàries

Aquesta mesura se suma a altres empreses per la Conselleria en matèria de personal, com la cancel·lació de l’activitat en els centres d’atenció diürna i ambulatòria de qualsevol tipologia, i la instrucció als equips professionals d’aquests centres de garantir l’atenció domiciliària i el seguiment a les persones usuàries que per les seues necessitats el requereixen.

Així mateix, i amb l’objectiu de reforçar l’atenció i seguiment de les dones víctimes de violència de gènere que poden veure’s en una situació de major risc a causa del confinament, s’ha reforçat el seguiment telefònic a totes les víctimes que en aquest moment estan atenint-se a través de la xarxa de centres dona de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. A més de l’atenció telefònica, s’atendran presencialment aquells casos urgents.

Respecte al personal, els recursos i serveis d’atenció a infància i adolescència han establit també l’atenció i seguiment telefònic o telemàtic, prestant així mateix una atenció presencial només quan la situació ho faça necessari.

També els serveis ambulatoris ‘Orienta’ d’atenció a les persones LGTBI i ‘Kumpania’ de reforç educatiu a la infància i adolescència gitana han suspés la seua activitat i mantenen un seguiment telefònic o presencial si la situació així ho requereix.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + setze =