Igualtat incorpora una deducció en el tram autonòmic de l'IRPF per a famílies monoparentals igual al de les famílies nombroses

Guardar

Oltra_pleno
Oltra_pleno

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha decidit que l'any pròxim les famílies monoparentals gaudisquen dels mateixos beneficis fiscals que les famílies nombroses, per al que s'ha introduït en l'avantprojecte de Llei de Mesures Fiscals una deducció en el tram autonòmic que iguala tots dos casos, segons ha explicat la vicepresidenta, Mónica Oltra.

"D'aquesta manera, amb accions concretes, anem millorant a poc a poc la vida de les persones que ho tenen més complicat, per a construir una societat més equitativa", ha precisat Oltra en la clausura de les jornades nacionals sobre 'Famílies Monoparentals. Polítiques Familiars Específiques', organitzades per la Federació d'Associacions de Mares Solteres (Fams).

En la seua intervenció, la vicepresidenta ha reiterat "l'aposta del Consell del Botànic pel reconeixement de la diversitat familiar, per la visibilització que existeixen altres realitats familiars a les quals cal escoltar i atendre", i ha assenyalat que un exemple d'açò és la creació, per primera vegada, d'una direcció general que s'ocupa de les famílies, en tota la seua complexitat.

Oltra ha recordat que "en el seu primer any de govern, el Consell ja ha equiparat en drets de les famílies monoparentals a les famílies nombroses, i així, en 2016 "incloem a les famílies monoparentals en tots els beneficis de taxes que tenien les nombroses, especialment totes aquelles que tenen a veure a l'àmbit educatiu, matrícules, taxes, expedicions, títols etc.".

A més, ha assenyalat, des d'aquest curs, les famílies monoparentals ja tenen els mateixos punts que les nombroses per a l'elecció de centre educatiu, i des de l'1 de juny d'enguany, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana té un títol de descompte igual per a les famílies nombroses i les monoparentals, a més de ser un col·lectiu prioritari en les ajudes al lloguer d'habitatge.

Dins dels reconeguts models familiars, ha concretat la vicepresidenta, "ens preocupa especialment el de les famílies monoparentals perquè més de la meitat es troben en risc de pobresa o exclusió social infantil i perquè el 82 per cent tenen al capdavant a una dona".

Les xifres, ha continuat, també demostren "la feminització de l'empobriment en l'àmbit sociofamiliar, on només el 48 per cent de les famílies monoparentals, que en la seua majoria són dones, té un treball remunerat enfront del 69,9 per cent de les llars amb fills, en el qual almenys un dels dos progenitors té un treball".

Oltra també ha al·ludit a les xifres que s'extrauen del Pla Valencià d'Inclusió i Cohesió Social elaborat per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives que posen en relleu que la pobresa és hereditària i que el 80 per cent dels xiquets i xiquetes que viuen en situació de pobresa la mantindran en la seua vida adulta, "per al que s'està engegant aquest ambiciós pla per a atallar d'arrel aquesta situació".

La vicepresidenta ha destacat que les famílies monoparentals han estat "oblidades i ninguneades per l'anterior govern autonòmic". Fins ara, ha subratllat, des de les institucions "es mantenia una idea antiga i encotillada del que significa ser una família i açò suposava negar l'existència de les singularitats socials i per tant suposava no atendre a les persones i les seues necessitats".

Per a finalitzar, la vicepresidenta ha reconegut que malgrat l'esforç d'engegar "polítiques que estan millorant ja la vida de moltes famílies, que fins ara no tenien ni el reconeixement de la seua especial situació, sabem que no és suficient, sabem que trobar treball i fer-ho compatible amb l'atenció a la família és complicat i per açò, estem treballant".

Arxivat a:

Destacats