25n
25N
25N

Igualtat falla la XVII edició del premi literari de narrativa de dones 2016

Igualtat falla la XVII edició del premi literari de narrativa de dones 2016
08/08/2016 -

El relat ‘Los silencios sonoros’ d’Immaculada Concepción Megías Gadea s’ha alçat amb el primer premi del XVII Concurs Literari de Narrativa per a Dones organitzat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, corresponent a 2016.

Els dos accèssits d’esta edició han recaigut en l’obra “Trossos de paper cremat” de Cristina Victoria Nuñez Mateo i en l’obra “Els filles dAgnès” d’Isabel Donet Sánchez, pertanyent a una associació de dones.

En esta XVII edició s’han presentat un total de 66 relats, escrits per 61 dones, de les quals 10 pertanyen a una associació de dones. El primer premi està dotat amb 2.000 euros i els dos accèssits amb 1.000 euros cadascun.

Cal recordar que el tema del relat per a optar a estos premis és lliure i es valora, a més de la qualitat literària de l’obra i la coherència narrativa, la defensa de valors no discriminatoris ni sexistes i la ruptura d’estereotips masculins i femenins tradicionals. Els escrits han de ser originals i inèdits i es pot utilitzar el valencià o el castellà, indistintament.

El secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, ha felicitat a les guanyadores i ha ressaltat “la consolidació d’un certamen que s’ha constituït com a plataforma de participació i difusió de les creacions literàries de moltíssimes dones de la Comunitat Valenciana”.

L’objectiu del concurs és promoure la creativitat literària de les dones i impulsar els valors de tolerància, respecte i igualtat, així com de ruptura amb els estereotips tradicionals, que són un obstacle per a aconseguir que dones i homes participen en igualtat d’oportunitats en tots els àmbits de la vida.

Els relats premiats i els seleccionats s’inclouran en el recopilatori que publica cada any la Generalitat amb el títol ‘Les Dones expliquen’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =