25n
25N
25N

Igualtat destina 2,4 milions d'euros a les ajudes dirigides a persones migrants

17/07/2016 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha publicat la convocatòria de les subvencions destinades a entitats privades sense ànim de lucre per a la realització de projectes dirigits a la integració social de persones immigrants, per al que destina un total de 2.407.166 euros per als exercicis 2016 i 2017.

Segons ha explicat la directora general d’Inclusió Social, Helena Ferrando, aquesta convocatòria té caràcter biennal, cosa que, en la seua opinió, “dota d’una major estabilitat” a aquestes.”Volem que el sistema públic estiga ben finançada i de forma estable”, ha assegurat.

Ferrando ha incidit en què el fet que aquestes ajudes passen de tindre un caràcter anual a biennal “comporta una major estabilitat en els recursos residencials d’acollida i a més a més permet que s’incremente la qualitat”, ja que, tal com ha senyalat, des de la conselleria, “es podrà dedicar més temps a fer un seguiment en l’execució dels projectes”.

Així, les entitats que sol·liciten aquestes ajudes ja sabran el que cobraran aquests dos anys, tot i que la directora general ha matisat que si es produeix una situació excepcional com un conflicte bèl·lic o una catàstrofe humanitària “podran tornar a presentar nous programes per a atendre a aquesta situació extraordinària”.

La distribució del pressupost de la Conselleria destinat als projectes d’integració social de persones immigrants per a cada anualitat s’ha establert en un total de 1.415.980 euros per aquest any 2016 i de 991.186 euros per a l’exercici 2017.

La concessió d’aquestes subvencions es realitzarà mitjançant el procediment en règim de concurrència competitiva, ha precisat la directora general, qui ha assenyalat que des del Consell volen treballar per a “liderar” la política sobre migració, “reforçant el paper de les ONGs i dels municipis i implicant a les Diputacions”.

Els projectes que es presenten a aquesta convocatòria de subvencions deuen adaptar-se a programes que contemplen l’acollida integral, incloent-hi allotjament i manutenció, per a l’atenció de les necessitats bàsiques i de suport a la integració de persones immigrants que es troben en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social.

També contempla programes de primera acollida, atenció, informació, orientació, assessorament, acompanyament i derivació, en el cas corresponent, a recursos normalitzats. De la mateixa manera inclou programes d’inserció sociolaboral que poden consistir en el desenvolupament d’activitats de capacitació i formació, orientació laboral, formació professional ocupacional no reglada, suport a l’autoocupació, i suport i acompanyament en la recerca de feina.

A més a més, poden optar a les subvencions programes que promoguen la mediació intercultural en els distints àmbits socials i els que incloguen la impartició del programa voluntari de comprensió de la Societat Valenciana Escola d’Acollida.

Per últim, abasta programes d’intervenció social amb població immigrant a través d’un sistema de treball en xarxa o el retorn voluntari al seu país d’origen de persones immigrants en situació de vulnerabilitat o en risc d’exclusió social.

El termini de presentació de les sol·licituds és de 20 dies naturals i hauran de presentar-se segons els models annexos en la convocatòria publicada hui en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

El model de sol·licitud està també a disposició de les persones interessades en el Portal de la Generalitat, www.gva.es.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + dotze =