caixa popular

Igualtat denuncia incompliments del Govern central en l'acolliment de persones refugiades

Igualtat denuncia incompliments del Govern central en l'acolliment de persones refugiades
06/02/2018 -

El secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, ha retret “la falta de compromís” del Govern d’Espanya amb les persones refugiades que ha implicat que tan sol hagen arribat a la Comunitat un centenar, a pesar que el Consell explica des de 2015 amb un pla per a atendre a al voltant de 1.400.

Així ho ha manifestat Ibáñez en la comissió mixta d’Atenció i Acolliment de Persones Refugiades i Desplaçades que ha presidit i en la qual estan representades tant les entitats com les diferents àrees del Consell relacionades la seua atenció i inclusió.

En la reunió s’han tractat les dades de reassentament i reubicació de les persones refugiades que han arribat a la Comunitat Valenciana durant 2017 i també la implementació de la nova llei de Renda Valenciana d’Inclusió en el cas de les persones refugiades.

També ha lamentat la falta de comunicació de l’Estat pel que fa a l’arribada de persones refugiades a la Comunitat, la qual cosa ha obligat al seu departament a recórrer a altres fonts per a conèixer la informació relativa a quantes persones arriben al territori valencià fugint dels conflictes bèl·lics.

Ibáñez ha subratllat que les entitats han mostrat la seua “discrepància” respecte a les dades de reassentament i reubicació de les persones refugiades, que envia la Delegació de Govern a la Conselleria.

En aquesta línia, el secretari autonòmic ha criticat el “escandalós” incompliment amb les persones refugiades que fugen dels seus països a causa de conflictes bèl·lics, i ha retret que, de les 17.337 persones que es va comprometre a acollir, només ha arribat un 11%, i d’elles, només un centenar a la Comunitat.

Amb aquestes dades, Ibáñez ha instat al Govern central al fet que establisca mecanismes de col·laboració amb els governs autonòmics en la seua política d’acolliment de persones refugiades, al mateix temps que ha reclamat que els permeta col·laborar en aquesta tasca en la qual “reiteradament” han expressat la seua disposició.

El Govern valencià , ha reiterat Alberto Ibáñez, tenia un pla de recursos enfront d’una situació de crisi humanitària per a acollir 1.400 persones que fugen de el “terror i de les bombes” i que incloïa aspectes sanitaris, educatius, socials i d’ocupació.

En aquest sentit, Ibáñez ha incidit que malgrat la “falta de resposta governamental” , la Conselleria segueix treballant amb les entitats a les quals el Ministeri a encomanat la gestió de l’arribada de les persones refugiades, tant a través de reunions puntuals com des de la pròpia comissió mixta.

De fet, a la Comunitat Valenciana les persones reassentades durant 2017 han sigut solament 39 i les persones ressituades 53, la qual cosa suposa un total de 92 persones.

Cal recordar que l’Executiu espanyol es va comprometre en el Consell d’Europa en 2015 a acollir en el termini de dos anys que acabava a l’octubre de 2017, a 17.228 persones. Concretament a ressituar a 15.779 persones des de Grècia i Itàlia així com a 1.449 persones des de països tercers limítrofs a la zona de conflicte.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + quatre =

viva gym canovas
exposicion caps tallats