25n
25N
25N

Igualtat coordina amb ajuntaments i entitats una campanya contra el fred dirigida a persones sense llar

Igualtat coordina amb ajuntaments i entitats una campanya contra el fred dirigida a persones sense llar
07/12/2017 -

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives coordina, amb ajuntaments i entitats, la campanya contra el fred 2017-2018 que inclou recomanacions per a atendre a persones sense llar, amb l’objectiu de proporcionar-los una cobertura integral davant la baixada de les temperatures a la Comunitat Valenciana.

El protocol, elaborat des de la Direcció general d’Inclusió Social en col·laboració amb l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, s’ha remès als ajuntaments i a les entitats del tercer sector que gestionen els albergs, com a competents en la matèria, per a aconseguir junts, segons ha precisat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que “cap persona sense sostre de la Comunitat Valenciana es quede sense rebre l’atenció necessària”.

Encara que la gestió d’aquestes situacions és competència municipal, Oltra ha explicat que s’ha remès una carta als ajuntaments i a les entitats de tota la Comunitat Valenciana informant-los d’aquest protocol i sol·licitant la seua col·laboració, amb la finalitat de “millorar la tasca d’inclusió amb les persones sense llar i coordinar els recursos que es podrien utilitzar de forma urgent en els dies en què les temperatures siguen més baixes”.

Aquest protocol, que compta també amb la col·laboració de la Direcció General d’Emergències, serà aplicable fins al pròxim 30 de març de 2018, amb la possibilitat d’ampliar-ho en el cas que persistisquen les baixes temperatures, i arreplega una sèrie de recomanacions, com que es constituïsca en cada ajuntament un dispositiu de recollida, atenció i informació a les persones sense sostre.

Aquest equip “serà el responsable de controlar si alguna persona sense sostre està dormint en el carrer i comprovar si segueix ací perquè no se li ha informat dels recursos municipals o d’entitats que compten amb recursos per a poder acollir-los a la nit”, ha precisat Oltra.

Així mateix, ha indicat que al marge d’aquestes infraestructures, els dies d’especial fred s’enviarà una carta des de la Vicepresidència a tots els municipis perquè habiliten llocs que puguen utilitzar-se com a “albergs de baixa exigència, o simplement com a lloc d’habitatge”.

En aquest sentit, es proposa que aquests llocs puguen ser pensions, albergs, pavellons esportius, col·legis, centres de dia, menjadors, boques de metre, estacions d’autobusos o qualsevol centre que el municipi tinga.

Així mateix, en els dies de molt fred la Conselleria d’Igualtat recomana que estiguen oberts els menjadors i especialment si plou i també suggereix la possibilitat d’instal·lar llavadores i assecadores en tots els recursos, “perquè les persones sense sostre no poden llavar-se durant molt temps la roba i en aquesta època sol estar banyada”, ha subratllat la vicepresidenta del Consell.

Encara que l’atenció a les persones sense llar i les accions municipals necessàries per a atendre’ls són una competència municipal, Mónica Oltra ha insistit que els poders públics “hem de vetlar perquè totes les persones que estiguen vivint a la Comunitat Valenciana tinguen les seues necessitats cobertes”.

Amb aquesta iniciativa, la Generalitat Valenciana també pretén coordinar la xarxa pública i la iniciativa social i sensibilitzar als Ajuntaments perquè tinguen una intervenció municipal, i al mateix temps fomentar programes específics amb persones sense llar en cadascun dels municipis i l’accés als recursos estables d’atenció municipals.

Paral·lelament, es vol fomentar la intervenció des de les entitats i també incrementar la intervenció de carrer en tots els municipis de la Comunitat Valenciana.

La Direcció General d’Inclusió Social és la responsable de coordinar el programa i per açò mantindrà comunicació amb els ajuntaments més grans de la Comunitat Valenciana i amb les entitats subvencionades amb programes d’acolliment i allotjament i manutenció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − sis =

bombers
CCCC
bombers