25n
25N
25N

Igualtat cobreix llocs d'alliberats sindicals que estaven sense substituir des de feia 10 anys

Igualtat cobreix llocs d'alliberats sindicals que estaven sense substituir des de feia 10 anys
10/10/2016 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha aconseguit l’autorització per a la cobertura amb personal interí de cinc dels nou llocs d’alliberats sindicals que hi havia en els centres públics dependents d’este departament, i que en alguns casos estaven sense cobrir des de feia més de 10 anys, segons ha explicat el subsecretari de la conselleria, Francesc Gamero.

Els llocs del personal dels centres de treball de la Generalitat per a persones majors, xiquets i xiquetes o persones amb diversitat funcional, entre uns altres, tenen la consideració de llocs d’atenció directa per parar esment als usuaris d’aquests, en la majoria d’ells les 24 hores al dia i els 365 dies a l’any. Per tant, són “legalment substituïbles per personal interí procedent de les borses de treball, davant qualsevol incidència, com a malaltia o vacances”, ha explicat el subsecretari.

Gamero ha assenyalat que l’anterior Govern, “sense cap fonament legal, no autoritzava la substitució del personal amb dedicació sindical exclusiva de centres d’atenció directa, decisió que repercutia no solament en un excés de treball per a la resta de companys dels alliberats sindicals, sinó també en un pitjor servei per als usuaris, a més de suposar una trava al lliure exercici d’este dret sindical”.

Així mateix, el fet que estos llocs de treball no anaren coberts generava també incompliment de les ràtios de personal establides per les mateixes normatives per a tots els sectors.

La Conselleria d’Igualtat ha aconseguit la cobertura d’estos llocs de treball que, en algun cas, estaven sense cobrir des del 2006 o 2009, com ocorria en dos casos d’alliberats sindicals de la residència de Carlet que, després de la gestió d’este departament, seran ocupats per interins.

Els llocs de treballs que s’han cobert amb personal interí són els següents: un en la residència per a persones majors dependents La Florida d’Alacant; dos, en la residència per a persones majors dependents de Carlet; un, en el centre d’orientació i avaluació de discapacitats de Castelló; un, en el centre de recepció i acolliment de menors Verge de Lledó de Castelló; dos, en la Casa del Mar de València i un, en el centre de reeducació Pujol Sant Vicent Ferrer de València.

Francesc Gamero considera que, donades les condicions i dotació actuals dels centres d’atenció directa d’esta conselleria, la cobertura d’estos llocs representa “una despesa totalment necessària, previsible i, per tant, panificable en el conjunt de l’Administració del Consell”.

Des de la Subsecretaria de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives també s’ha proposat a la Conselleria d’Hisenda que, per als llocs de treball d’alliberats sindicals que no són d’atenció directa, es faça una provisió pressupostària d’una quantitat benvolguda a partir del cost d’eixes places i dels màxims legals d’hores sindicals per a possibles substitucions d’alliberats de tota l’Administració del Consell.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − cinc =

museo prehistoria
museo prehistoria