25n
25N
25N

Igualtat garanteix l'atenció a 132 afectats pel tancament de centres diürns sense xarxa de suport familiar

Igualtat garanteix l'atenció a 132 afectats pel tancament de centres diürns sense xarxa de suport familiar
18/03/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha garantit l’atenció de 132 persones dependents usuàries de la xarxa de centres d’atenció diürna finançats amb fons públics (en majors i diversitat funcional), que s’han vist afectades pel tancament d’aquests serveis i que no disposen d’una xarxa de suport familiar perquè els atenga.

Igualtat, en coordinació amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, va acordar el passat 13 de març el tancament d’aquests centres i va iniciar una tasca de “comunicació directa” per a aconseguir una “detallada fotografia” de les persones usuàries dels 235 centres de diversitat funcional i els 83 centres de persones majors.

L’objectiu era detectar, de les 1.913 que acudeixen a un centre de dia per a persones majors i de les 12.453 que ho fan a un centre de diversitat funcional, qui eren les que susceptibles que el tancament d’aquests serveis “poguera causar-los un perjudici per mancar d’una xarxa assistencial que puga atendre’ls durant el temps que es mantinga l’estat d’alarma”, segons ha informat aquest departament en un comunicat.

Així, s’han detectat 132 persones, 64 del col·lectiu de majors i 68 del de diversitat funcional, a les quals el tancament dels centres deixava en una situació “de desprotecció”. Per això, des de la Conselleria s’ha treballat perquè aquesta situació siga esmenada bé a través de l’atenció en els seus domicilis, en 61 casos de persones majors i en 65 de persones amb diversitat funcional, o del seu ingrés en una residència (tres casos en diversitat funcional i tres en majors).

D’aquesta manera, a les persones que acudien al centre de dia (on se’ls subministrava la medicació i se’ls donava menjar) i manquen d’una xarxa de suport en l’entorn, se’ls està oferint cobertura bàsica en l’horari de centre de dia per a ajudar en la neteja personal, subministrar la medicació o en el menjar.

CENTRES D’OCI PER A MAJORS

La Vicepresidència també ha acordat amb Sanitat el tancament dels centres especialitzats d’atenció a persones majors (CEAM) de la Comunitat Valenciana dins del conjunt de mesures que el Consell està adoptant per a minimitzar els contagis per coronavirus, i que també afecta els viatges i activitats dels col·lectius de majors, diversitat funcional i joventut.

La Vicepresidència compta amb 34 CEAM en tota la Comunitat Valenciana, on es desenvolupen accions d’oci dirigides a les persones majors, que majoritàriament no tenen la condició de persones dependents, però que, per la seua franja d’edat, es troben entre els col·lectius més vulnerables davant el COVID 19.

En aquests casos, des dels CEAM s’està anomenat de manera periòdica a les persones que acudeixen normalment a les seues instal·lacions amb l’objectiu d’assegurar-se que es troben bé i comprovar que tenen totes les seues necessitats cobertes.

SERVEI A domicili

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives també ha establit mesures especials de caràcter preventiu respecte al servei d’ajuda a domicili municipal i de dependència davant la declaració de l’estat d’alarma per a garantir la continuïtat del mateix “en unes condicions de seguretat per a les persones usuàries i les que presten el servei”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − nou =