25n
25N
25N

L'Igualmentfest, amb motiu del 25-N, també es reinventa

L'Igualmentfest, amb motiu del 25-N, també es reinventa
02/11/2020 -

La regidora d’Igualtat i polítiques de gènere LGTBI, ha presentat la campanya 25-N que se celebra amb motiu del Dia Internacional per a combatre la violència contra les dones. Enguany els actes s’han adaptat a la nova situació sanitària, “no farem el Igualmentfest com estàvem acostumats, amb la Plaça de l’Ajuntament plena. Però no volíem deixar de celebrar aquesta festa de manera positiva, per això hem transformat totes les activitats que féiem en la plaça i ho hem fet de manera virtual”.

S’ha habilitat una pàgina web, https://www.valencia.es/25novembre2020/ des de la qual es podrà consultar tota la programació i seguir en directe tots els esdeveniments de l’Igualmenfest. Entre els actes que s’han programat enguany destaca un debat protagonitzat per diverses dones sota el títol “Trencar el silenci” que tindrà lloc el dilluns 23 a les 18 hores, unes activitats poètiques que es realitzaran el dimarts a les 18 hores i un concert de la cantautora gaditana La Mare, que està programat per al dijous a les 19 hores. El dimecres 25 a les 12 hores tindrà lloc en l’hemicicle l’acte institucional, en el qual l’alcalde procedirà a la lectura del bàndol en rebuig de la violència contra les dones. A continuació, segons ha explicat Beamud, “donarem els reconeixements a les persones associacions i col·lectius que han treballat a la ciutat de València per a la prevenció o atenció directa de les dones víctimes de violència de gènere”.

Enguany la campanya ha sigut il·lustrada per la jove dissenyadora valenciana Elena Tormo que s’ha inspirat en un laberint que segons l’explicat “és un lloc de fàcil entrada però difícil eixida, però tots els laberints tenen eixida”. A més “la dona està desfent laberint perquè altres dones no puguen caure en ell”

PROTOCOL DE DOL

Durant la compareixença la regidora ha presentat el nou protocol institucional de dol per als casos d’assassinats per violència masclista a la ciutat de València. “La finalitat d’aquest protocol és sensibilitzar i fer un missatge de tolerància zero contra la violència masclista i que implique a tota la ciutadania”

El primer que es farà quan es confirme un cas és la realització d’un minut de silenci en totes les portes dels edificis municipals. L’ajuntament enviarà un missatge de repulsa a través de la web municipal, les xarxes socials i mitjançant una nota de premsa. També es posaran pancartes en edificis municipals amb el lema “Ens volem vius” que es retiraran al cap de tres dies.

UNITAT D’IGUALTAT DEL MARÍTIM I ESPAI DONES

La regidora també ha informat sobre La Unitat d’Igualtat del Marítim, espai municipal d’informació, orientació i assessorament amb perspectiva de gènere que ha duplicat la seua activitat durant aquest últim any. En 2020 el centre ha realitzat 409 atencions, enfront de les 222 que va realitzar l’any passat. Les atencions a professionals han passat de 29 a 79, i a associacions de 31 a 57. “Estem contentes de com hem anat augmentant i consolidant aquest servei. És una prova que continuarem apostant per la descentralització en les polítiques d’igualtat” ha apuntat la regidora.

L’Espai dones i igualtat també ha augmentat la seua activitat, passant de les 1.688 atencions en 2019 a les 3.836 en 2020. Beamud ha posat en valor aquest centre, “l’Espai igualtat no sols atén les dones víctimes i als seus familiars sinó que també és un espai d’apoderament”.

El Servei Repara, d’atenció psicosocial per a les conductes i actituds que provoquen la violència de gènere, ha atés 70 homes durant el seu primer any de funcionament, dels quals 29 van acudir de manera voluntària i 51 van ser remesos pel Centre d’Inserció Social Torre Espioca.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =