25n
Orgull
Orgull

Es tripliquen el nombre de valoracions de dependència respecte de 2014

Es tripliquen el nombre de valoracions de dependència respecte de 2014
25/08/2018 -

El nou sistema de valoracions implantat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha permés triplicar el nombre de valoracions de dependència realitzades durant enguany respecte al mateix període de temps de 2014, en el qual es van realitzar 5.801 valoracions en tota la Comunitat Valenciana.

Aquest increment ha sigut possible gràcies al nou model de valoració introduït , segons ha explicat la directora general de Serveis Socials i Autonomia Personal, Mercé Martínez, qui ha indicat que gràcies a aquest nou sistema es realitza una mitjana de 87 valoracions diàries, la qual cosa eleva a 18.475 les realitzades des de principi d’any.

Martínez ha assenyalat que des de la Conselleria es va fer una aposta per “municipalitzar” el procés de valoració de les persones dependents, perquè l’administració local és la més propera al ciutadà, i la que millor pot atendre-li en qüestions com aquesta, i per a açò s’ha apostat per incrementar en un 327 per cent els fons destinats als ajuntaments perquè aquests puguen millorar la seua plantilla.

D’aquesta manera, els serveis socials municipals han rebut més de 41 milions d’euros amb els quals podien contractar més de 1.500 professionals, de manera que la ràtio d’atenció al ciutadà es poguera rebaixar de la qual hi havia en 2015, amb un professional cada 12.742 habitants, a una d’un professional cada 2.781 habitants.

Martínez ha destacat que gràcies a aquesta inversió, els punts d’atenció de serveis socials de les entitats locals han passat de 145 en 2016 als 239 que existeixen actualment en tota la Comunitat, i ha afegit que també s’han celebrat 7 edicions de cursos de valoració i en els quals s’ha format a un total de 632 professionals municipals.

Des que va començar a funcionar el nou sistema, en 2016, la seua implantació s’ha realitzat de forma escalonada amb la incorporació progressiva de valoradores en els serveis socials municipals i amb el suport constant de l’equip humà i tècnic de la Conselleria.

La directora general de Serveis Socials i Autonomia Personal ha incidit que tot aquest treball de la Conselleria “ha permés que els municipis compten amb una xarxa de professionals per a l’atenció primària dels problemes socials, capaç de compaginar la proximitat a la ciutadania amb els recursos precisos per a la cobertura de les necessitats socials”.

Dos anys després de l’inici del canvi en el procés de valoració, l’òptima gestió dels equips dels serveis socials municipals ha permés agilitar la tramitació dels expedients de valoració.
Aquest i altres canvis efectuats per la Conselleria en la gestió del sistema de la dependència han aconseguit reduir la llista d’espera en 24.967 persones, augmentat el nombre de beneficiaris de 41.955 persones el juliol de 2015 a les 70.343 actuals.

Durant el passat mes de juliol s’han tramitat un total de 1.667 expedients, una dada que si es comptabilitza des de l’inici de legislatura aconsegueix un total de 52.128 persones els expedients de les quals han sigut tramitats dins del sistema d’atenció a la dependència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − dotze =