25n
25N
25N

Igualtat treballarà perquè la Comunitat Valenciana "continue sent la primera autonomia on més creix la inversió a polítiques socials"

La directora general d’Atenció Primària ha destacat el 83% d’increment en despesa per habitant en serveis socials des de 2015

Igualtat treballarà perquè la Comunitat Valenciana "continue sent la primera autonomia on més creix la inversió a polítiques socials"
09/09/2020 -

La directora general d’Atenció Primària i Autonomia Personal, Mercé Martínez Llopis, ha afirmat que “des del Consell del Botànic es continuarà treballant perquè la Comunitat Valenciana continue sent l’autonomia amb un major augment en la seua inversió en polítiques socials”.

Així ho reconeix l’Associació Estatal de Directors i Gerents en Serveis Socials en el seu informe anual sobre la despesa autonòmica en polítiques socials, tant en sanitat, educació i serveis socials, en el qual destaca també que la Comunitat Valenciana “és la tercera de les dotze comunitats que han recuperat la despesa social per habitant que hi havia en 2009”, previ a les retallades provocades per la crisi.

L’informe, que ha realitzat un estudi sobre l’evolució de la despesa en polítiques socials des de 2009 fins a 2019, destaca que la Comunitat Valenciana se situa en tercer lloc amb una diferència entre tots dos anys del 14,5% i amb una inversió de 1.656 milions d’euros en les àrees de sanitat, educació i serveis socials.

En l’àrea concreta de serveis socials, l’informe recull que el major creixement de la despesa s’ha produït en la Comunitat Valenciana amb 879 milions d’euros més que en 2009, la qual cosa suposa un increment del 132,8% respecte a aqueix any.

Respecte a la despesa per habitant en serveis socials l’any passat es va fixar la quantitat de 310,55 euros, una xifra que suposa un increment del 83% respecte a la destinada en 2015 que va ser de 169,7 euros per habitant.

Canvi de tendència

La directora general ha destacat que aquests resultats reconeixen “el canvi de tendència dels serveis socials” que s’ha produït en els últims anys i els avanços des de 2015 en el desenvolupament del sistema públic de serveis socials.

L’objectiu, ha ressaltat, ha sigut “posar ordre i prestigiar els serveis socials com la quarta pota de l’Estat de Benestar”, amb un sistema”coherent, sòlid i efectiu al servei de les persones”.

En aquest sentit, ha recordat la posada en marxa de projectes molt importants com el nou model de serveis socials d’atenció primària, que ha suposat per a aquest any 2020 una inversió per a l’ampliació dels equips municipals de 51 milions d’euros, un 440 per cent més del que s’invertia en 2015, i que ha permés la contractació de prop de 1.955 nous professionals.

Martínez Llopis ha indicat que aquest increment d’inversió en polítiques socials s’ha fet malgrat la situació d'”infrafinançament que pateix la Comunitat Valenciana”, i ha incidit en què des de la Vicepresidència “es continuarà treballant perquè aquesta falta de finançament no afecte els drets de les valencianes i els valencians”.

Avanços en polítiques socials

La directora general ha assenyalat que, a més d’incrementar les inversions, també s’han posat en marxa importants iniciatives que blindaran” els serveis socials com un dret subjectiu.

S’ha referit així a la nova Llei de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana, que converteix a aquesta autonomia en “la primera comunitat autònoma que per llei declara els serveis socials universals, essencials i d’interés general”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × tres =