Igualtat treballa amb municipis per a avançar en l'aplicació de la Llei de Serveis Socials

Guardar

oltra_traslado_menores_segober
oltra_traslado_menores_segober

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives celebrarà els pròxims dies 27, 28 i 29 de novembre a Cullera les 'Jornades de coordinació d'atenció primària davant la Llei de Serveis Socials Inclusius', en la qual participaran alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores i personal de coordinació dels serveis socials municipals de tota la Comunitat Valenciana.

Així ho ha explicat la secretària autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials, Helena Ferrando, qui ha incidit en què l'objectiu és "potenciar una major coordinació interadministrativa" en l'àrea dels serveis socials "amb la finalitat de garantir la màxima eficiència, eficàcia i qualitat en el seu funcionament", ha recollit la Generalitat en un comunicat.

Ferrando ha destacat la "forta aposta" del Consell per la municipalització en la prestació dels serveis socials "reforçant així les polítiques de proximitat" i, en aquest sentit, ha recordat que en els últims quatre anys "s'han multiplicat per cinc la inversió per a la contractació de personal als ajuntaments, passant de 9,6 milions en 2015 als 48 milions actuals i de 352 a 1.784 professionals".

Al llarg dels tres dies que duraran les jornades s'aprofundirà, analitzar i donar a conéixer les característiques fonamentals de la nova Llei de Serveis Socials Inclusius, ha assenyalat Ferrando, qui ha assegurat que es tracta d'una llei "sistèmica, troncal i de quarta generació que atendrà les necessitats de les persones al llarg de la vida".

La secretària autonòmica ha destacat la importància que suposa aquesta llei que reconeix "el dret universal dels serveis socials com a propis i inalienables" de totes les persones, i transforma "la concepció asistencialista, en una concepció moderna de drets subjectius i abast universal".

Aquesta norma, ha assegurat, converteix a la Comunitat Valenciana en la primera d'Espanya que declara els serveis socials "com un dret essencial i d'interés general", i ha recordat que la regulació normativa ha anat acompanyada de l'"estabilitat financera" necessària per a una adequada aplicació d'aquesta.

PROGRAMA DE LES JORNADES

Les jornades se celebraran en l'Auditori del Mercat de Cullera durant els dies 27, 28 i 29 de novembre i està prevista l'assistència d'al voltant de 200 persones.

La primera jornada comptarà amb la participació de la Vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, així com els titulars de les secretaries autonòmiques de la Conselleria, Alberto Ibáñez, Helena Ferrando i Francesc Xavier Uceda, que oferiran la ponència 'Transformar l'atenció primària cap al dret en les entitats locals'.

Així mateix, participarà la directora general d'Atenció Primària i Autonomia Personal, Mercé Martínez, amb les ponències 'La coordinació d'equips. Implementació cap a la Llei de Serveis Socials Inclusius' i 'De la dependència a l'autonomia. El nou paradigma per a la Comunitat Valenciana'.

Per part seua, la directora general de Gestió i Organització del Sistema, Patricia Ramón, oferirà la presentació 'Nous models de finançament i participació del sistema públic de serveis socials: contracte-programa i òrgan de coordinació i col·laboració interadministrativa' i, finalment, la directora general d'Acció Comunitària i Barris Inclusius, María José Cortell, oferirà la ponència 'La Renda Valenciana d'Inclusió. El dret a la inclusió social'.

Destacats