25n
25N
25N

Igualtat treballa amb ajuntaments en la implantació del nou model de finançament de serveis socials municipals

Igualtat treballa amb ajuntaments en la implantació del nou model de finançament de serveis socials municipals
18/04/2021 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha programat per als mesos d’abril i maig una sèrie de reunions de treball sobre el contracte programa com a nou instrument per al finançament dels serveis socials municipals, en les quals participaran alcaldes, regidors i professionals d’aquest àmbit.

Així ho ha explicat la directora general de Gestió i Organització del Sistema, Patricia Ramón, qui ha precisat que amb aquestes trobades es reprén el pla de formació i desenvolupament del nou instrument de finançament, el contracte programa, que suposa una “major estabilitat” en els fons que es destinen als ajuntaments per al reforç dels equips socials, ja que té un caràcter pluriennal.

Aquest nou model de finançament suposa que els departaments de serveis socials d’atenció primària rebran fons des de la Conselleria cada quatre anys i no anualment com fins ara, el que permetrà als ajuntaments “saber amb quins fons compten” i tindre una “major estabilitat” en el finançament que reben per part de la Conselleria per a la contractació de plantilles més enllà de l’exercici pressupostari anual, ha precisat la Generalitat en un comunicat.

Ramón ha remarcat que, des de la passada legislatura, Igualtat ha incrementat les partides destinades als ajuntaments perquè puguen reforçar les plantilles dels equips socials municipals, dins del seu objectiu de “convertir-los en la vertadera quarta pota de l’estat del benestar, juntament amb la sanitat, l’educació i el sistema de pensions”.

En aquesta reconstrucció dels serveis socials, la Conselleria ha multiplicat per set el pressupost per als equips base dels ajuntaments de la Comunitat Valenciana, que ha passat dels 10,8 milions destinats en 2015 als 78 milions previstos per a enguany.

El decret de Coordinació i Finançament de l’Atenció Primària de serveis socials regula aquest nou tipus de col·laboració financera que substitueix a la subvenció anual actual i que s’emmarca en el desenvolupament de la Llei de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana, que declara els serveis socials “universals, essencials i d’interés general”.

A través del contracte-programa, ha assegurat la directora general, s’ordenaran els sistemes de finançament del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials amb convenis interadministratius que regularan les relacions financeres i jurídiques i els compromisos i obligacions de les parts implicades.

Ramón ha indicat que el mes de març passat ja es van mantindre trobades amb els Col·legis Professionals d’Interventors Municipals per a informar-los sobre el nou instrument “i ara es treballarà amb alcaldes, regidors i coordinadors dels departaments de serveis socials dels municipis finançats per la Generalitat”.

SESSIONS

Al llarg de la setmana vinent tindran lloc dues sessions formatives amb la participació de set departaments de serveis socials de 36 municipis de la província d’Alacant.

La directora general de Gestió i Organització del Sistema ha destacat que l’objectiu d’aquestes sessions formatives és explicar de manera “detallada” el contracte programa com un conveni pluriennal amb els ajuntaments i les entitats locals per a donar estabilitat al Sistema Públic Valencià de Serveis Socials i a les plantilles.

El dia 27 d’abril serà el torn de la reunió formativa amb els departaments de serveis socials de Castelló, concretament amb els de Benicarló, Vinaròs, l’Alcora, Almassora, Benicàssim, Castelló, Borriana, Onda, Nules, Vall d’Uixó i Vila-real. Així mateix, el 28 d’abril i el 3 de maig tindran lloc les sessions formatives amb la participació d’11 departaments de serveis socials de la província de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =

museo prehistoria