25n
25N
25N

Igualtat subvenciona amb 773.806 euros 44 programes destinats a la promoció de la igualtat i inclusió del poble gitano

Són programes desenvolupats en els àmbits de l’educació, salut, ocupació, habitatge i visibilització de la població gitana

Arxiu

Igualtat subvenciona amb 773.806 euros 44 programes destinats a la promoció de la igualtat i inclusió del poble gitano
29/07/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha resolt la concessió d’ajudes per un import de 773.806 euros per a 44 programes destinats a la promoció de la igualtat i inclusió del poble gitano.

Aquestes ajudes que s’emmarquen dins de les subvencions concedides per la Conselleria en matèria d’igualtat en la diversitat a les quals poden accedir les entitats sense ànim de lucre que desenvolupen i gestionen aquest tipus de programes i actuacions.

Per a la concessió d’aquestes subvencions s’han tingut en compte aquells àmbits que es consideren prioritaris per a l’Estratègia Valenciana per a la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano.

Així, en l’àmbit de l’educació i cultura s’han prioritzat els programes de suport escolar als xiquets, xiquetes i adolescents gitanos i de foment de l’educació postobligatòria, a més d’accions que potencien l’oci educatiu i la sensibilització i formació per a la diversitat.

A través d’aquestes ajudes s’han finançat, així mateix, les iniciatives de les entitats sense ànim de lucre que gestionen escoles de formació per a adults i programes d’alfabetització, especialment dirigits a dones, així com una formació integral encaminada a aconseguir una major autonomia personal, professional i social de les dones gitanes.

Respecte a l’ocupació, la Conselleria d’Igualtat ha volgut fomentar els programes dirigits a la formació per a la cerca d’ocupació i accés a la formació professional, sobretot entre els més joves.

En relació a l’àmbit de la salut, s’han prioritzat les ajudes per als programes de foment, prevenció i hàbits de vida saludables, mentre que en l’àrea d’habitatge s’ha donat suport a aquelles activitats que tenen com a finalitat millorar els barris on viu un important nombre de persones gitanes.

Finalment, es posa l’accent principalment en aquelles actuacions dirigides a combatre l’antigitanisme, amb atenció a les víctimes de discriminació per racisme, i a fomentar el reconeixement i la visibilització de la població gitana principalment a través de la seua participació associativa.

100% de les ajudes

Tal com estableix la resolució d’aquestes subvencions, es lliurarà el 100% de l’import d’aquestes ajudes sense aplicar la limitació percentual que fixa la normativa autonòmica en matèria de subvencions, perquè les entitats puguen continuar amb la seua activitat i ateses les persones usuàries i beneficiàries dels seus recursos i serveis, molts d’ells afectats directament per la situació de crisi social ocasionada pel coronavirus.

Aquesta mesura s’aplica d’acord amb el decret aprovat pel Consell el mes de juny passat amb mesures urgents en l’àmbit dels serveis socials i de suport al tercer sector d’acció social, pel qual es va establir la concessió anticipada dels imports de les ajudes concedides en aquest àmbit, amb la finalitat de fer front a la crisi produïda per la pandèmia de la COVID-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 15 =