25n
Orgull
Orgull

Igualtat subvenciona amb prop de 4 milions d'euros 239 programes en matèria d'igualtat en la diversitat desenvolupats per entitats sense ànim de lucre

Igualtat subvenciona amb prop de 4 milions d'euros 239 programes en matèria d'igualtat en la diversitat desenvolupats per entitats sense ànim de lucre
16/07/2021 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha resolt la concessió d’ajudes per un import de 3.980.000 euros per a finançar 239 programes en matèria d’igualtat en la diversitat desenvolupats per entitats sense ànim de lucre.

El director general d’Igualtat en la Diversitat, José De Lamo, ha explicat que es tracta de programes i actuacions dirigits a la població migrant, a la inclusió del poble gitano, la igualtat de LGTBI, a les escoles de famílies, promoció de la diversitat familiar i a la igualtat de tracte i no discriminació, “amb l’objectiu d’aprofundir en els valors de la diversitat i la igualtat”.

El director general ha destacat els 2 milions en ajudes que es destinen a les entitats que treballen amb la població migrant. D’una banda, s’ha resolt subvencionar amb 800.000 euros 61 programes per a la igualtat i la inclusió de les persones migrants en tots els àmbits, especialment, “en aquells que l’Estratègia Valenciana de Migracions 2021-202 considera prioritaris”. I per un altre, es financen amb 1.200.000 euros 64 programes d’acolliment integral, allotjament, manutenció i acompanyament a persones migrants.

Dins del programa per a la igualtat i la inclusió del poble gitano, la Conselleria ha concedit 880.000 euros. En aquest cas, el director general ha explicat que s’han subvencionat 30 projectes d’entitats sense ànim de lucre “dirigits a aconseguir la igualtat i inclusió del poble gitano en tots els àmbits”, sobretot en aquells que l’Estratègia Valenciana per a la igualtat i la inclusió del Poble Gitano estableix com més importants.En la línia destinada a entitats del col·lectiu LGTBI, la Conselleria subvenciona aquest any 9 programes per un import de 220.000 euros.

L’objectiu és finançar aquells programes que realitzen accions de sensibilització, formació i intervenció sobre la realitat LGTBI, així com l’impuls d’espais de socialització i apoderament.

Així mateix, el director general ha assenyalat que la resolució publicada en el DOGV estableix el finançament de 25 projectes d’entitats relatius a escoles de famílies que reben un total de 275.000 euros, i l’objectiu dels quals és “donar suport” als programes que contribuïsquen al benestar de les famílies en el marc de la igualtat en la diversitat, “proporcionant formació en corresponsabilitat, educació en igualtat i criança positiva, així com la gestió i resolució de conflictes intrafamiliars”.

En relació amb la promoció de la diversitat familiar s’han concedit ajudes a 12 projectes d’entitats per un import global de 330.000 euros, dirigits principalment a aquells que tenen com a finalitat la defensa i la promoció dels diferents tipus de famílies, com les nombroses, monoparentals i homoparentals.

Finalment, José de Lamo ha indicat que per a la línia de programes d’igualtat de tracte i no discriminació la Conselleria ha subvencionat 38 projectes amb un import global de 275.000 euros relacionats amb la igualtat de tracte i no discriminació dels col·lectius de la diversitat, així com amb la lluita contra els delictes d’odi i l’atenció de les víctimes.

100% de les ajudes

Tal com estableix la resolució d’aquestes subvencions es lliurarà el 100% de l’import d’aquestes ajudes sense aplicar la limitació percentual que fixa la normativa autonòmica en matèria de subvencions, perquè les entitats puguen continuar amb la seua activitat i ateses les persones usuàries i beneficiàries dels seus recursos i serveis, molts d’ells afectats directament per la situació de crisi social ocasionada pel coronavirus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 7 =