25n
25N
25N

L'Ajuntament de València treballa per aconseguir la igualtat salarial entre dones i homes

L'Ajuntament de València treballa per aconseguir la igualtat salarial entre dones i homes
22/02/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, s’han sumat hui a la celebració del Dia Internacional de la Igualtat Salarial (Equal Pay Day), una jornada que pretén recordar que a Espanya les dones cobren un 24 per cent menys que els hòmens. Acompanyat de la regidora delegada d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, i altres membres de l’equip de govern, l’alcalde i la vicepresidenta han visitat la taula informativa que l’Associació d’Empresàries i Professionals (EVAP) ha instal·lat a la porta principal de l’Ajuntament.

“És molt important que treballem per a equiparar els salaris, es tracta d’una reivindicació clara i evident perquè a més aquesta desigualtat va més enllà del salari del dia a dia perquè influeix també en les pensions”, ha manifestat l’alcalde, qui ha recordat que l’equip de govern treballa en temes d’igualtat “amb l’objectiu que les dones, que treballen tant com els homes, cobren el mateix, perquè això és just”.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha ressaltat que, en aquest sentit, les polítiques de la Generalitat “van dirigides a eradicar la feminització de la pobresa i l’herència d’aquesta condició amb la qual les xiquetes passen a la vida adulta perquè a principis del segle XXI és intolerable que una dona siga cobrant menys que un home pel mateix treball”.

Per altra banda, la presidenta de l’Associació d’Empresàries i Professionals (EVAP), Eva Blasco, que ha agraït el suport institucional, ha explicat que per a aconseguir la igualtat salarial s’ha de seure a parlar tots els agents implicats, “entre els que hauríem d’incloure als educatius”. “Hem de canviar roles i estereotips, i hem de reeducar perquè les xiquetes no siguen optant per carreres que duen a sectors feminitzats”, ha conclòs.

Per la seua banda, la regidora Isabel Lozano ha reiterat que, “lamentablement, amb el mateix nivell de qualificació i formació, sempre hi ha un biaix negatiu cap a la contractació, promoció i nivell salarial de les dones”. En aquesta línia ha esmentat l’última de les campanyes desenvolupades per la Regidoria d’Igualtat i Polítiques inclusives per a conscienciar a la ciutadania de la importància del joc dels xiquets i les xiquetes, “que és la ferramenta més gran d’aprenentatge que pot prevenir comportaments masclistes i contribuir a la construcció d’una societat igualitària”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × cinc =