25n
25N
25N

Igualtat resol el concert de 7.919 places en centres per a persones a diversitat funcional i trastorn mental

L’import ascendeix a 113.969.710 euros, 5,5 milions més sobre la convocatòria de 2019

Igualtat resol el concert de 7.919 places en centres per a persones a diversitat funcional i trastorn mental
30/04/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha publicat la resolució del concert social de 7.919 places oferides en centres de persones amb diversitat funcional i trastorn mental greu per a l’exercici de 2020.

Segons ha informat aquest departament en un comunicat, es tracta d’una nova adjudicació de les places de centres gestionats per entitats d’iniciativa social que des de fa dos anys opten a aquesta nova fórmula de la Conselleria per a la prestació de serveis socials especialitzats en l’àmbit de la Comunitat Valenciana i que ja es van prorrogar durant 2019.

La modalitat del concert de places que substitueix al model de subvenció té com a objectiu “reordenar i regular el sector, garantir el control i l’estabilitat dels centres i de les entitats i, sobretot, assegurar la qualitat en el servei que es presta a les persones i a les seues famílies”. A més, garanteix també la transparència, la publicitat i l’eficiència per a l’interés públic.

L’import que destina la Conselleria d’Igualtat per a garantir la prestació dels serveis socials en 2020, corresponents a les 7.919 places adjudicades, ascendeix a un total de 113.969.710 euros, la qual cosa suposa un increment de 5,5 milions d’euros respecte al pressupost de la convocatòria de 2019.

L’augment del pressupost es deu al fet que s’ha millorat el finançament que reben les residències que tenen persones usuàries amb un grau de discapacitat igual o superior al 75 per cent i amb dany cerebral, trastorn d’espectre autista i paràlisi cerebral, que serà de 123 i 134 euros plaça/dia, respectivament.

A més, s’ha incrementat també la quantitat assignada als usuaris i les usuàries dels Centres Específics per a Malalts Mentals Crònics (CEEM), de manera que passa d’un import de 113,63 euros en 2019 a 123 euros per a l’any 2020, amb un increment de 9,37 euros plaça/dia.

TIPUS DE PLACES RESIDENCIALS

El concert s’ha establit amb entitats que gestionen tant centres residencials com centres d’atenció diürna destinats a persones amb diversitat funcional i persones amb trastorn mental greu usuàries del sistema públic de serveis socials, per a tota l’anualitat de 2020.

Pel que respecta al desglossament per províncies, de les 7.919 places concertades, 2.861 corresponen a centres de la província d’Alacant, 1.080 a la de Castelló i 3.978 places a la província de València.

D’acord amb la tipologia de places, 2.351 corresponen a serveis de centres ocupacionals per a la integració soci laboral de persones amb diversitat funcional; 2.092 estan destinades a serveis d’atenció primerenca per a xiquets i xiquetes amb trastorn del desenvolupament o risc de patir-lo; 950 places per a centres de dia i altres 950 en residències destinades a persones amb diversitat funcional intel·lectual, física i orgànica.

També es concerten 763 places de Centres de Rehabilitació i Integració Social (CRIS); 160 places de centres de dia per a persones amb trastorn mental greu; i 148 places de Residències-Centres Específics per a Malalts Mentals Crònics (CEEM).

Respecte als habitatges tutelats, es concerten 347 places per a persones amb diversitat funcional física o intel·lectual i 158 per a persones amb trastorn mental greu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + nou =