25n
25N
25N

Igualtat reforma el centre de recuperació integral per a dones maltractades per a fer-lo més accessible

Igualtat reforma el centre de recuperació integral per a dones maltractades per a fer-lo més accessible
13/01/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha adjudicat les obres de reforma del centre de recuperació integral per a dones víctimes de violència de gènere de València per a fer-ho més accessible, segons ha informat la Generalitat.

Sobre aquest tema, el director general d’Infraestructures de Serveis Socials, Enric Juan, ha explicat que aquestes obres milloraran l’accessibilitat per a persones amb diversitat funcional. En concret, les obres de rehabilitació licitades tenen un cost de 268.380 euros i serviran per a la reforma integral del centre. Està previst que la duració de les obres, que ja han començat, siguen de tres mesos.

Juan ha indicat que l’objectiu d’aquestes millores és fer l’edifici més accessible, però també més amigable, per la qual cosa el projecte inclou la creació de nous espais de jocs per als xiquets i les xiquetes que viuen en aquest recurs.

L’actuació inclou l’adequació d’una zona de l’edifici a persones amb diversitat funcional física, renovació completa d’instal·lacions i revestiments de la cuina i l’ampliació de la sala d’estar en la que es crearan tres ambients: un destinat a la lectura, un altre espai per a jocs infantils i un tercer per a la televisió. Així mateix, es canviaran els revestiments, fusteria i il·luminació d’aquelles estades afectades per la reforma.

D’altra banda, es milloraran els espais exteriors pavimentant el pati posterior i modificant el jardí interior, on s’afegirà una zona de jocs per als xiquets i les xiquetes que residisquen en el centre. Finalment, s’eliminaran les barreres arquitectòniques existents, com els escalons d’accés a la parcel·la, permetent així l’accés amb cadira de rodes de forma més còmoda.

El termini per a l’execució de les obres està establit en 90 dies des que s’adjudiquen les mateixes, ha explicat Enric Juan, per la qual cosa està previst que les obres finalitzen el mes vinent de març.

Els centres de recuperació integral són un recurs especialitzat de curta estada que ofereix acolliment immediat a les dones víctimes de violència de gènere i als fills i filles que les acompanyen, als qui se’ls proporciona allotjament, manutenció, protecció, suport i intervenció psicosocial especialitzada. El centre de València té una capacitat de 20 places.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 15 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
informacion coronavirus