25n
25N
25N

Igualtat reconeix a l'Ajuntament de Montanejos amb el Premi de Festes Inclusives i No Sexistes

Arxiu

Igualtat reconeix a l'Ajuntament de Montanejos amb el Premi de Festes Inclusives i No Sexistes
21/12/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha acordat entregar el Premi de Festes Inclusives i No Sexistes, en la categoria d’entitats locals de menys de 5.000 habitants, a l’Ajuntament de Montanejos per les festes locals celebrades al llarg de l’any 2019.

Aquest consistori ha sigut premiat per “l’impuls d’accions encaminades a promoure la igualtat de gènere en les seues festes locals, contribuint amb això a la ruptura dels estereotips de gènere, a la participació de les dones en condicions d’igualtat i a l’eliminació de qualsevol forma de discriminació i de violència contra les dones”.

La directora general de l’Institut Valencià de les Dones, María Such, ha felicitat l’Ajuntament de Montanejos pel treball realitzat per a “fomentar la celebració d’unes festes locals i populars igualitàries, promoure actituds no sexistes i crear espais lúdics que garanteixen el respecte a les dones”.

Així mateix, ha manifestat la seua satisfacció per “el bon acolliment que han tingut els guardons en aquesta segona convocatòria, la qual cosa és un indicatiu del treball conjunt que s’està fent amb les entitats locals per a aconseguir una societat cada vegada més igualitària en tots els àmbits, també el lúdic”.

Such ha assenyalat que un total de 52 entitats locals de la Comunitat Valenciana han optat en la segona edició d’aquests premis en alguna de les 4 categories convocades. D’elles, 31 corresponen a la província de València, 13 a la de Castelló i 8 són entitats locals de la província d’Alacant.

En concret, en la categoria de projectes presentats per entitats locals de menys de 5.000 habitants han concorregut un total de 19 localitats, 11 de la província de València, 7 de Castelló i una de la província d’Alacant.

Totes elles han acreditat comptar amb un pla d’igualtat en els seus municipis i han posat en marxa projectes per a promoure la igualtat de gènere en les seues festes, ja siguen locals o d’una altra índole, amb especial recalcament en l’erradicació de continguts discriminatoris, per a contribuir a la ruptura dels estereotips de gènere.

Igualtat i no violència

La directora general ha explicat que, amb aquests premis, la Conselleria vol “reconéixer de manera pública i visible als municipis que desenvolupen projectes que promoguen la igualtat de gènere en les seues festes, propicien la participació de les dones en condicions d’igualtat i estimulen l’eliminació de qualsevol forma de discriminació i de violència contra les dones”.

“Es tracta de premiar les festes que contribuïsquen a promoure la realització de festes igualitàries i bandejar idees discriminatòries i la desigualtat entre homes i dones entre la població”, ha afegit.

També pretén crear espais lúdics dins de l’àmbit festiu que garantisquen el respecte, el principi de no discriminació de les dones promovent una cultura inclusiva, amb la finalitat de salvaguardar a les dones de qualsevol agressió sexista o forma de violència basada en el gènere, reforçant el missatge de rebuig social i institucional a la violència en l’entorn festiu i d’oci.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 2 =