25n
25N
25N

Igualtat programa activitats per a menors del sistema de protecció de la Generalitat pel Dia de la Infància

Igualtat programa activitats per a menors del sistema de protecció de la Generalitat pel Dia de la Infància
31/10/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha organitzat, amb motiu de la celebració el pròxim dia 20 de novembre del Dia Internacional de la Infància, un programa d’activitats dirigit a xiquetes, xiquets i adolescents del sistema de protecció de la Generalitat de residències i llars, així com en acolliment familiar.

La directora general d’Infància i Adolescència, Rosa Molero, ha assenyalat que des del departament que dirigeix s’han programat en col·laboració amb diverses entitats activitats culturals i d’oci per a commemorar un dia dedicat a la població infantil i adolescent, “complint en tot moment les premisses sanitàries marcades per les autoritats competents”.

Aquestes activitats estan dirigides a les 2.340 persones menors d’edat que es troben en aquests moments dins del sistema de protecció de la Generalitat tant en acolliment residencial com en acolliment en famílies educadores, ha informat l’administració en un comunicat.

La directora general ha incidit en què la política del Consell amb aquestes xiquetes, xiquets i adolescents “se centra fonamentalment a donar cobertura a les seues necessitats en igualtat d’oportunitats amb la resta de la població infantil”, i entre elles es troba la participació en activitats recreatives pròpies de la seua edat “com a elements essencials per a la seua educació i desenvolupament”.

Molero també ha assenyalat que la celebració d’aquesta mena d’activitats en aquests moments pot a més “mitigar en part els efectes de la situació tan difícil que estem vivint per la pandèmia de la Covid-19, i que de manera especial està afectant els més xicotets”.

Totes les activitats programades s’han establit en franges d’edats atés el desenvolupament maduratiu de cada grup i en un entorn accessible, segur, saludable i inclusiu.

Com a activitats a l’aire lliure s’han programat, en col·laboració amb Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana i per als dies 7, 14, 15, 21 i 22 de novembre, rutes pels paratges de les Salines de Santa Pola, la Serra d’Espadà, la Serra de Mariola, L’Albufera, La Calderona, Túria i el Desert de les Palmes.

La directora general ha apuntat que l’objectiu és “possibilitar a través de l’oci educatiu el contacte amb la naturalesa i el coneixement del seu entorn”. En alguns casos, a més de la ruta els i les participants visitaran centres d’interpretació i coneixeran accions de voluntariat de reforestació.

Amb la col·laboració d’Human Fest s’ha organitzat també una activitat lúdic-tecnològica per al dia 18 de novembre consistent en una sessió de ‘gamers’ que permetrà a xiquetes, xiquets i adolescents l’aprenentatge de valors humà a través del contacte amb videojocs ètics.

Així mateix, l’IVAM s’ha sumat a la iniciativa de la commemoració del Dia de la Infància oferint per a totes les edats tallers, exposicions i jocs dirigits al públic infantil i adolescent i a les seues famílies d’acolliment.

Amb la col·laboració del Centre d’artesania de la Comunitat Valenciana s’oferirà també el taller ‘Artista Faller’ que permetrà durant tot el mes de novembre conéixer de prop el disseny, procés i curiositats en la fabricació i tècniques d’una falla.

Totes les activitats programades es realitzaran atenent la normativa sanitària actual amb les mesures de prevenció i seguretat establides.

POLÍTIQUES D’INFÀNCIA

Els actes previstos amb motiu del Dia Internacional de la Infància no són, no obstant això, exclusivament lúdics. La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha organitzat taules redones sobre polítiques d’infància que se celebraran en les tres províncies amb la col·laboració d’Unicef, Save the children, les universitats d’Alacant, de València i la Jaume I de Castelló, i consells municipals i locals d’infància.

Així mateix, dins de la programació el dia 18 de novembre es presentarà el llibre ‘La infància i l’adolescència i els seus drets en les constitucions europees’ de Vicente Cabedo Mallol i Isaac Ravetllat Ballesté.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × tres =