25n
25N
25N

Igualtat preveu que els usuaris de residències no isquen sense pernoctació en superar-se el nivell de risc 1

Igualtat preveu que els usuaris de residències no isquen sense pernoctació en superar-se el nivell de risc 1
05/12/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat planteja que els usuaris de residències de persones majors, diversitat funcional i salut mental no puguen realitzar eixides sense pernoctacions durant l’època nadalenca quan se supere el nivell d’alerta 1 de coronavirus en l’entorn local del centre.

No obstant això, els residents de centres de diversitat funcional i salut mental sí que podran eixir de vacances durant un període igual o superior a set dies.

Així ho recull la proposta de resolució que la Conselleria ha presentat aquest dissabte en la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la Covid-19, a la qual ha tingut accés Europa Press, i que la publicació del qual es preveu en la setmana vinent.

L’esborrany dibuixa diferents escenaris de restricció sobre la base dels nivells d’alerta en els quals es trobe cada unitat territorial, “d’acord amb la situació epidemiològica de l’entorn local del centre”. Segons ha explicat aquest dissabte la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, després de la Mesa Interdepartamental, “la Comunitat segueix en nivell alt de risc (3) en una part important dels departaments”.

En aquest context, durant el període nadalenc, la proposta d’Igualtat estableix que, quan el nivell d’alerta siga 1, es permeten eixides sense pernoctació en els centres de majors amb acompanyament professional, familiar o de persona tutora o afí prèvia autorització del centre.

L’eixida estarà restringida a un únic domicili, mantenint una bambolla de convivència estable, i no podran acudir a establiments o espais públics on no es puguen garantir les mesures sanitàries. No podran tindre contacte amb persones d’altres grups de convivència.

El mateix s’aplica als usuaris de centres sociosanitaris de diversitat funcional o salut mental, si bé en aquest cas la restricció a un únic domicili, a una sola bambolla de convivència estable i el no acudir als establiments i espais sense garanties de mesures sanitàries és una recomanació.

Així mateix, els residents dels tres tipus de centres podran anar-se de vacances, però només durant set dies o més i sol·licitant-ho amb antelació. En el cas dels majors, l’eixida es restringirà a un únic domicili mantenint la bambolla de convivència estable i no hauran de tindre trobades amb persones fora del grup de convivència ni acudir a establiments o espais públics on no es puguen garantir les mesura sanitàries.

Per al seu reingrés, hauran de realitzar-se proves de coronavirus i sotmetre’s a un aïllament preventiu. No podran incorporar-se al centre en cas de donar positiu en covid-19.

Per al nivell 2 d’alerta, l’esborrany de la Conselleria permet les visites ordinàries en els centres de majors sense casos de coronavirus, però no s’autoritzaran les eixides ordinàries ni les eixides sense pernoctació. Les visites ordinàries se suspenen en centres de diversitat funcional o salut mental.

En el cas dels centres de majors, tampoc estarà en vigor el protocol d’eixides vacacionals. Així, s’estableix que “es garantirà especialment el contacte amb familiars i persones tutores o reunides a través de mitjans telemàtics o, en defecte d’això, es facilitarà una major informació telefònica personalitzada a la persona famílies o afí sobre la situació del resident”.

Per als usuaris de centres de diversitat funcional i salut mental, sí que es podran fer eixides vacacionals, només per un període de set dies o més. Al seu reingrés, es realitzarà una prova de diagnòstic d’infecció activa que haurà de ser negativa i un aïllament de deu dies.

A partir del nivell d’alerta 3 no es permeten visites ordinàries, no es podran realitzar eixides sense pernoctació i, per als centres de majors, tampoc estarà en vigor el protocol d’eixides vacacionals. Sí que podran anar-se de vacances per set dies o més els residents de centres de salut mental i diversitat funcional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + dos =