25n
25N
25N

Igualtat premia l'esforç de superació de joves que compleixen mesures judicials en centres

Igualtat premia l'esforç de superació de joves que compleixen mesures judicials en centres
04/02/2021 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha participat en la gala virtual del lliurament dels premis Raquel Payá de la Generalitat a joves que compleixen mesures judicials, als qui ha felicitat pel seu “esforç i superació individual i col·lectiva”.

Es tracta de la catorzena edició d’aquests premis que a causa de les circumstàncies especials per la pandèmia de la COVID-19, s’han realitzat de manera virtual en una gala que ha comptat amb els testimoniatges i la participació de les i els joves finalistes i premiats.

En la seua intervenció, la vicepresidenta ha assenyalat que aquests premis són un reconeixement de la Generalitat “al treball, compromís i implicació en el desenvolupament del seu projecte educatiu” de les xiques i xics que es troben complint mesures judicials en centres socioeducatius.

Segons ha explicat la vicepresidenta, els premis Raquel Payá tenen el propòsit d'”incentivar l’esforç i la capacitat de treball, l’empatia amb els altres, el treball en equip i el compromís amb el present i el futur”.

Per a triar a les persones guardonades, els centres socioeducatius per al compliment de mesures judicials de la Comunitat Valenciana han proposat 21 candidatures, amb informes sobre els seus mèrits, dels quals han resultat premiats quatre.

Oltra s’ha referit a elles i ells com a exemple per a altres joves que, potser un dia, “també hauran de fer l’esforç de canviar en les seues actituds vitals”, i ha posat l’accent en la importància d'”aprendre dels errors, superar-los, millorar com a persones, ser felices i fer felices als qui ens envolten”.

Així mateix, la vicepresidenta ha recordat que el nom d’aquests premis és un homenatge a Raquel Payá, “una notable pedagoga valenciana que va viure amb passió la idea que la cultura i l’educació són les millors eines perquè una persona puga decidir sobre la seua vida”.

La vicepresidenta també ha reconegut públicament “la tasca professional que realitzen els equips i les persones treballadores dels centres de compliment de mesures judicials”, així com el suport de les famílies d’aquestes i aquests joves.

Les i els aspirants han sigut valorats per un jurat compost per la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de l aOliva, la fiscal superior del TSJCV, Teresa Gisbert, la directora general d’Infància i Adolescència, Rosa Molero, i la directora general d’Educació Inclusiva, Raquel Andrés, que també han participat en la gala d’enguany i als qui la vicepresidenta ha felicitat “per la gran trasca que realitzeu cada edició d’aquests premis”.

Premiats 2021

Umar M.R.: per ser exemple de superació personal, transcendint els seus propis límits, i per la seua implicació en el procés de canvi.

Sofia C.B.: per assumir la responsabilitat de la seua conducta, pels grans canvis personals reeixits i per la seua formalitat laboral.

Ismael C.R.: per la consciència adquirida de la seua situació i necessitats, la seua determinació per aconseguir un estil de vida més saludable i aconseguir eixe canvi.

Ismail H.: per la seua actitud resilient i positiva davant les dificultats que s’ha trobat i la seua predisposició per a canviar la seua vida.

Com a finalistes de la catorzena edició dels premis han sigut reconeguts Iván N.V., Lucía E.P., Rubén C.S., Ricardo E.M. i Anghel Mirelle R.R.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 9 =