25n
25N
25N

Igualtat posa en marxa una pàgina web per a activar la participació en l'Estratègia Valenciana de Migracions

El director general d’Igualtat en la Diversitat ha destacat la importància de l’Estratègia coincidint amb el Dia Internacional de les Persones Refugiades

Igualtat posa en marxa una pàgina web per a activar la participació en l'Estratègia Valenciana de Migracions
19/06/2020 -

L’Estratègia Valenciana de Migracions, impulsada per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, comptarà a partir de la setmana vinent amb una pàgina web per a activar el procés de participació, que resulta fonamental perquè es convertisca en un instrument per a abordar polítiques des d’una perspectiva inclusiva i multicultural.

Així ho ha expressat el director general d’Igualtat en la Diversitat, José de Lamo, qui, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Persones Refugiades, ha destacat la importància de comptar amb una Estratègia construïda des d'”un diàleg constant” que permeta comptar amb un document que reculla totes les realitats de la Comunitat Valenciana.

L’Estratègia, ha recordat, estarà centrada en cinc eixos: inclusió i accés als serveis públics; convivència i interculturalitat; drets humans i acolliment; participació, tant de les persones que venen com del teixit associatiu de la societat civil valenciana; i el repte demogràfic, envelliment poblacional i despoblament del territori.

De Lamo ha defensat la necessitat de comptar amb polítiques d’inclusió fortes i consensuades en un context com l’actual en el qual “renaixen ideologies xenòfobes i racistes, i en el qual molts pretenen un blindatge davant les migracions o el refugi de les persones que pateixen persecució”.

“Els poders públics tenim el repte de dissenyar polítiques que donen respostes adequades i acollidores davant aquesta realitat d’acord amb els drets humans i amb la legislació internacional”, ha incidit el director general d’Igualtat en la Diversitat.

De Lamo ha volgut defensar la necessitat que l’Estratègia Valenciana de Migracions tinga un “caràcter coral”, per la qual cosa s’ha impulsat aquesta plataforma per a poder recuperar el procés de participació que s’havia vist paralitzat per la pandèmia, ja que la planificació inicial contemplava moltes reunions de caràcter presencial.

Model de participació

“Seguint l’element definitori de l’acció política d’aquest Govern”, que és la participació, ha manifestat De Lamo, la web serà el nou instrument per a desenvolupar una estratègia consensuada entre tots els agents i sectors que treballen en aquest àmbit.

El lloc web comptarà amb dos espais de participació, un primer que tindrà un caràcter evolutiu i estarà format per diferents qüestionaris que s’aniran actualitzant cada 15 dies, i un segon que serà un fòrum en el qual les persones interessades puguen debatre i opinar sobre temes d’interés relacionats amb l’àmbit migratori.

Tots dos espais estan pensats perquè puguen participar en ells actors claus i experts locals, comarcals i provincials, així com qualsevol persona interessada a implicar-se en la definició de l’Estratègia Valenciana de Migracions.

Està previst realitzar una jornada per videoconferència el pròxim 22 de juny per a presentar la web i donar a conéixer a les diferents entitats que han estat participant en l’Estratègia quina serà la manera de participació. Així mateix, es difondrà la web i els diferents espais de participació a través de les xarxes socials de la Conselleria.

Diagnòstic de la situació

L’Estratègia Valenciana de Migracions parteix d’un extens informe jurídic i social sobre la situació de les persones immigrants en la Comunitat Valenciana realitzat per l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València, en el qual es realitza un profund diagnòstic de la situació des de la perspectiva jurídica, la realitat social de la immigració, la integració i la convivència.

Aquest informe conclou amb 50 propostes per a establir una política autonòmica d’inclusió que és el que serveix de punt de partida d’aquest treball conjunt.

El director general d’Igualtat en la Diversitat ha recordat que el procés d’elaboració de l’Estratègia es va plantejar com “molt participatiu i extens” amb sessions de treball al llarg de tot el territori de la Comunitat Valenciana per a recollir totes les realitats, i amb un canal de comunicació que permetrà “un diàleg constant”.

Aquestes reunions no s’han pogut finalitzar i per això s’ha decidit reforçar la participació a distància, ha manifestat De Lamo, qui s’ha mostrat convençut que l’Estratègia que naixerà d’aquest esforç conjunt “serà una fita que permetrà donar una resposta adequada, solidària i inclusiva als qui han de ser, i ja són, part d’aquesta societat, aportant el seu treball, la seua cultura i la seua mirada”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × quatre =