25n
25N
25N

Igualtat planteja una reserva de places del 10% per a aïllament en les residències davant possibles rebrots

Els centres de dia organitzaran en la fase 2 torns d’accés de fins a un 33% de les places autoritzades que giraran de manera setmanal

Igualtat planteja una reserva de places del 10% per a aïllament en les residències davant possibles rebrots
26/05/2020 -

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha elaborat un document base per a treballar la desescalada amb el sector de les residències de persones majors, que inclou la necessitat de preparar un pla de contingència amb mesures de seguretat, higiene i organitzatives. A més, planeta que els centres hauran de disposar d’un 10% de les places reservades per a aïllament, amb l’objectiu de preservar la salut de les persones usuàries en cas de possibles rebrots del coronavirus.

Segons han informat fonts d’aquest departament, aquesta reserva de places, no obstant això, podrà variar en el cas dels centres on més incidència ha tingut la pandèmia. Així mateix, les residències hauran de comptar amb un estoc de garantia d’equips de protecció per a, almenys, quatre setmanes, a més del material que, com ja ha succeït en aquests mesos anteriors, disposa la Generalitat Valenciana a través de la mateixa Conselleria d’Igualtat o des dels departaments de Sanitat.

Així se li ha traslladat al sector en una reunió amb la Conselleria per a posar en comú mesurades per a la desescalada en centres d’atenció diürna i residències per a persones majors. En la trobada van participar la Plataforma de la Dependència, Cermi, els sindicats CCOO i UGT, el Consell del Major, Lares, La Saleta i el grup de representació d’empreses Aerte.

El pla elaborat per la Conselleria d’Igualtat per a abordar la desescalada inclou també mesurades de les fases 0 i 1 que ja s’apliquen, i també la fase 2 i 3. L’objectiu de conjuminar totes les previsions en un sol programa és “estar preparats per a una possible regressió de fases, depenent de l’evolució de la pandèmia i les decisions que adopte el Govern d’Espanya”, han precisat aquestes fonts.

VISITES A RESIDÈNCIES

En la fase 2 es permetrà la visita de familiars o afins fins a un màxim de dues persones i el centre organitzarà visites per a un percentatge d’usuaris al dia a determinar en funció del nombre de residents, ja que no és el mateix organitzar-les per a un centre de 60 que de 200 usuaris. En tot cas, s’hauran de realitzar en espais a l’aire lliure dins del centre.

Pel que fa als nous reingressos, s’estudiarà que es puguen realitzar al llarg de la fase 2 “de manera usual”, atés que ja es duen a terme en els casos “d’urgència”.

En la fase 3, es recuperen els ingressos i, si en els últims 15 dies el centre no ha tingut cap cas confirmat de coronavirus, es permetran les eixides de persones usuàries respectant les normes que s’apliquen a la població general dels majors de 65 anys.

CEAM

En la fase 2, els centres d’atenció a persones majors (CEAM), centres integrals de majors (CIM), llars de persones jubilades i similars podran tindre activitat només per a la prestació de serveis de parafina, podologia, fisioteràpia i altres accions de rehabilitació.

La condició serà que es duga a terme amb cita prèvia i aplicant les mesures d’higiene i seguretat pertinents. A més, es manté l’atenció domiciliària i l’ampliació a cap de setmana de la cobertura del programa ‘Menjar a Casa’. En aquest cas, la fase 3 es mantindrà en els mateixos termes per a aquests recursos.

CENTRES DIÜRNS

En la fase 2, els centres d’atenció diürna hauran de remetre a la Conselleria un pla organitzatiu per a la transició a la normalitat. Així mateix, aquells que tinguen residències annexes només permetran l’accés a les persones residents. En el cas dels centres diürns independents, s’organitzaran torns d’accés de fins a un 33% de les places autoritzades que giraran de manera setmanal, excepte en els casos que l’espai del centre permeta ampliar aqueix percentatge amb seguretat.

En la fase 3, els centres diürns amb residència annexa s’atendrà de manera rotativa als usuaris del centre i als externs. Aquells centres diürns sense residència annexa també faran torns rotatoris del 50% cada setmana de les places autoritzades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =

CCCC
torrent