Igualtat organitzarà una trobada europea sobre migracions després de l'experiència en l'acollida de l'Aquarius

Guardar

seminario_migracion
seminario_migracion

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha acordat treballar per a organitzar, al llarg del pròxim semestre, un congrés europeu sobre migracions amb la participació de diferents regions i municipis, després de l'experiència d'acollida de les persones del vaixell Aquarius el passat mes de juny.

Es tracta d'un dels compromisos acordats després del seminari de treball que la Conselleria ha realitzat al llarg del cap de setmana en l'alberg que l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) té en la localitat alacantina de Moraira. Aquest punt es traslladarà al Consell en el seminari que tindrà lloc la setmana vinent.

En anteriors ocasions els seminaris van tenir lloc a Benicàssim (Castelló) i Alboraig (València) en 2016, en Moraira i Alacant en 2017, i el gener de 2018 a Piles (València), tots ells en albergs de l'IVAJ.

Així, una de les accions que s'han compromés per al pròxim semestre és l'organització d'una trobada entre regions i municipis europeus per a tractar sobre les migracions. En aquest punt, la vicepresidenta Mónica Oltra ha destacat la "solidaritat que la societat valenciana ha mostrat" amb l'acollida de les persones que van arribar en el vaixell Aquarius i que ha sigut "exemple" per a la resta de països europeus.

D'aquesta manera, la proposta inicial per a aquesta trobada europea es compon de tres grans blocs: el discurs contra l'odi, la migració com una oportunitat demogràfica i, finalment, treballar en el desenvolupament d'un protocol d'acollida per a les persones menors d'edat no acompanyades, sobre la base del treball realitzat per la Conselleria al llarg d'aquests tres anys.

En aquest punt, cal recordar que entitats participants en l'acolliment de l'Aquarius han posat en valor l'organització de l'operatiu que va permetre que més de 600 persones migrants desembarcaren en el port de València el passat mes de juny.

Seminari semestral

En aquest tipus de trobades semestrals, els alts càrrecs de la Conselleria dediquen el cap de setmana per a planificar, avaluar i proposar les línies d'acció que permeten aplicar les polítiques de "rescatar persones", tal com assenyala el primer punt de l''Acord del Botànic'.

Oltra ha destacat que els seminaris es realitzen en el marc d'"una manera de governar en la qual es passa de la improvisació de l'antic govern a la planificació i a l'avaluació". Amb aquest tipus d'activitats, la Conselleria vol ressaltar el "bon ambient de treball" i exposar "la implicació de tots per dur a terme les polítiques per a posar en el centre a les persones".

A més del compromís adquirit per a organitzar la trobada europea, la vicepresidenta ha posat l'accent en l'"acció transformadora" gràcies a l'acció legislativa de la Conselleria i ha destacat la recent aprovació del Projecte de Llei de Serveis Socials Inclusius.

Amb aquesta norma, que ha de ser tramitada ara per les Corts Valencianes, la Conselleria ha completat el treball legislatiu d'aquesta legislatura i ha permés posar les bases per a impulsar els serveis socials com un dret subjectiu, igual que succeeix amb l'educació, la sanitat i les pensions.

"Açò demostra que posar en el centre a les persones de la nostra política és una realitat", ha dit Oltra, qui ha remarcat que s'estan duent a terme "polítiques transformadores enfront de l'antic govern, que es va caracteritzar per les retallades i l'abandó dels serveis socials i els drets de les persones més vulnerables".

Arxivat a:

Destacats