25n
25N
25N

Igualtat mostra la seua aposta pel "turisme inclusiu per a tots"

La Vicepresidenta de la Generalitat, Mònica Oltra, ha presentat la nova recopilació de rutes accessibles que comprenen, fins i tot, un submarí

24/01/2020 -

En la Fira Internacional de Turisme, Fitur, que ara mateix es desenvolupa a Madrid, hi ha espai per a moltes coses. Fins i tot, per a la igualtat. La Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, va mostrar ahir un nou llibre editat desenvolupat gràcies a la col·laboració amb la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica, un nou avanç en “turisme inclusiu“.

“Presentem una de les coses que més m’agraden de Fitur, sobre les nostres rutes turístiques”, ha assenyalat la Vicepresidenta. Oltra portava, damunt, un dels nous exemplars; un llibre que recull “rutes totalment inclusives” i “adaptables” al llarg del territori valencià; es detalla, per exemple, la possibilitat de passejar amb barca adaptada per l’Albufera.

“Parlem que qualsevol persona, tinga la discapacitat que tinga, mobilitat reduïda, cadira de rodes… Puga gaudir de l’oci i del turisme”, ha insistit la Consellera.

En el llibre es detallen 34 possibles destinacions en els quals qualsevol persona, amb independència de la seua condició, podrà gaudir. Unes rutes que, d’altra banda, la Consellera insisteix que són “per a tots”: “Hem de pensar que les rutes accessibles són bones no sols per a les persones amb discapacitat, que en cas contrari no podrien gaudir del turisme. Pensem també en persones majors, amb un cabestrell, amb carros… És per a tots“.

De submarí

Un dels exemples més “fascinants”, com ha relatat Oltra, és el “museu flotant submarí“, localitzat a Torrevieja. Es tracta del primer museu flotant de tot l’Estat i és, també, el primer submarí adaptat a persones amb mobilitat reduïda. Una visita que permet, a qualsevol usuari o usuària, conéixer la trajectòria del vaixell submarí durant els seus 30 anys en l’exèrcit, així com conéixer les condicions de vida en el seu interior.

Les rutes es troben recollides, a més de per localització, també per temàtiques. És exemple la “València científica“, que recull l’accessibilitat del Museu de les Ciències, l’Hemisfèric i el Museu de Ciències Naturals.

Les rutes “també per a tu” naixen de la col·laboració abans esmentada i acumulen, any rere any, aquelles noves destinacions que faciliten l’oci per a tots i totes. Es tracta de, va assegurar el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, aconseguir un “autèntic turisme inclusiu” en el territori valencià.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 10 =

caixaontinyent
Informacion coronavirus