25n
25N
25N

Igualtat fa una crida a lluitar contra l'estigmatització de les persones amb trastorn mental greu

Igualtat fa una crida a lluitar contra l'estigmatització de les persones amb trastorn mental greu
21/10/2019 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha reactivat la campanya ‘Boges/Bojos’ per a l’erradicació de l’estigmatització de les persones amb trastorns mentals greus, feta per primera vegada l’any passat.

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, el secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat, Alberto Ibáñez, ha participat en la taula redona sobre la prevenció del suïcidi organitzada per CREAP (Centre de Referència Estatal d’Atenció Psicosocial).

Alberto Ibáñez ha fet una crida per tal de conscienciar sobre un col·lectiu que a la Comunitat Valenciana representa 50.000 persones de manera directa, i 200.000 de manera indirecta, i per a sensibilitzar la societat “sobre la història de marginació que han patit les persones amb trastorn mental greu, la incomprensió i l’escassa protecció que se’ls ha prestat”.

Amb aquest objectiu, la Conselleria ha decidit recuperar aquesta campanya que es va fer amb la col·laboració de la Federació Valenciana de Salut Mental i l’associació ADIEM Ontinyent, i que pot seguir-se durant aquesta setmana en ràdios, televisió, cinemes, mitjans digitals i xarxes socials,

“De la mateixa manera -ha assenyalat el secretari autonòmic-, es pretén informar que els problemes de salut mental són una realitat que a la Comunitat Valenciana pot afectar 1 de cada 4 persones”, per tant, “cal una societat inclusiva que veja les persones amb problemes de salut mental com a ciutadanes i ciutadans de ple dret”.

“La sensibilització i la visibilització d’aquest col·lectiu -ha explicat Alberto Ibáñez- és un dels compromisos adquirits en el Pacte autonòmic valencià per a l’atenció integral de la salut mental 2018-2028, subscrit per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la de Sanitat Universal, junt amb col·lectius i agents econòmics i socials”.

Pel que fa als recursos dirigits a les persones amb trastorn mental greu, Ibáñez ha indicat que en aquests moments hi ha 2.292 places en centres de diferents tipologies a la Comunitat Valenciana que tenen un finançament per al seu manteniment de prop de 18 milions d’euros.

Així mateix, enguany la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha finançat, per un total de 947.465 euros, 68 programes desenvolupats per entitats del sector que han ajudat 5.169 persones amb trastorn mental greu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − quatre =