25n
25N
25N

Igualtat crida a lluitar contra l'estigmatització de les persones amb trastorn mental greu

Igualtat crida a lluitar contra l'estigmatització de les persones amb trastorn mental greu
10/10/2019 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha rellançat la campanya ‘Bojos’ per a l’erradicació de l’estigmatització de les persones amb trastorns mentals greus, realitzada per primera vegada l’any passat.

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental el secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat, Alberto Ibáñez, ha participat en la taula redona sobre la prevenció del suïcidi organitzada per CREAP (Centre de Referència Estatal d’Atenció Psicosocial).

Alberto Ibáñez ha fet una crida per a conscienciar sobre un col·lectiu que en la Comunitat Valenciana representa a 50.000 persones de manera directa, i a 200.000 de manera indirecta, i per a sensibilitzar a la societat “sobre la història de marginació que han patit les persones amb trastorn mental greu, la incomprensió i l’escassa protecció que se’ls ha prestat”.

Amb aquest objectiu la Conselleria ha decidit recuperar aquesta campanya que es va realitzar amb la col·laboració de la Federació Valenciana de Salut Mental i l’associació ADIEM Ontinyent, i que pot seguir-se durant aquesta setmana en ràdios, televisió, cinemes, mitjans digitals i xarxes socials,

“D’igual manera -ha assenyalat el secretari autonòmic- es pretén informar que els problemes de salut mental són una realitat que en la Comunitat Valenciana pot afectar 1 de cada 4 persones”, per tant, “és necessària una societat inclusiva que veja a les persones amb problemes de salut mental com a ciutadanes i ciutadans de ple dret”.

“La sensibilització i la visibilització d’aquest col·lectiu, -ha explicat Alberto Ibáñez-, és un dels compromisos adquirits en el Pacte Autonòmic Valencià per a l’Atenció Integral de la Salut Mental 2018-2028, subscrit per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la de Sanitat Universal, al costat de col·lectius i agents econòmics i socials”.

Respecte als recursos dirigits a les persones amb trastorn mental greu Ibáñez ha indicat que en això moments existeixen 2.292 places en centres de diferents tipologies en la Comunitat Valenciana que compten amb un finançament per al seu manteniment de prop 18 milions d’euros.

Així mateix, durant enguany la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha finançat 68 programes desenvolupats per entitats del sector que han beneficiat a 5.169 persones amb trastorn mental greu. Per a això ha destinat un total de 947.465 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 18 =