La igualtat serà l'eix principal de les mesures socials en la Llei d'Acompanyament de 2019

També s’alberguen més indemnizacions per a les víctimes de violència de gènere i els seus familiars

La igualtat serà l'eix principal de les mesures socials en la Llei d'Acompanyament de 2019
15/10/2018 -

El projecte de Llei d’Acompanyament de 2019, presentat la setmana passada per la Generalitat Valenciana, preveu tot un conjunt de mesures en funció de diverses línies que, en el cas de les socials, se centren principalment en la igualtat. La Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat i els Coordinadors d’Igualtat són les novetats principals que alberga aquesta llei.

En primer lloc, l’administració pública autonòmica constituirà la Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat, un servici específic de promoció de la igualtat que s’encarrega d’orientar entitats. Amb la seua implantació, no sols s’assessorarà, se sensibilitzarà i es previndrà, sinò que els ajuntaments incorporaran la perspectiva de gènere en les polítiques municipals. Així mateix, les empreses i entitats podran fer servir la xarxa per a l’elaboració de Plans d’Igualtat.

D’altra banda, es crearà la figura dels Coordinadors d’Igualtat en els centres educatius, que tenen com a objectius avançar en la coeducació i la formació per a la igualtat en l’àmbit educatiu i incorporar la perspectiva de gènere en tots els àmbits educatius. D’aquesta manera, l’alumnat de les escoles valencianes podran, des de ben joves, implicar-se en programes igualitaris.

Major protecció enfront de la violència masclista

Respecte a les actuacions quant a la violència de gènere, la Generalitat presenta més ajudes per a les víctimes, els familiars i les persones que han defés a aquestes dones. La novetat principal és que les dones que han patit actes de violència tindran dret a indemnitzacions per gran invalidesa o incapacitat permanent absoluta, mentre que hi haurà dret a indemnització per gran invalidesa, incapacitat permanent i mort per  la defensa a les víctimes. Per tant, i com planteja el projecte, s’amplien els beneficiaris de la indemnització per causa de mort. A més, l’àmbit d’aplicació s’amplia a actes comesos fora de la comunitat autònoma quan hi haja empadronament o residència efectiva en la Comunitat Valenciana.

També s’amplia l’exempció prevista per a víctimes d’actes sobre la dona als seus fills menors de 25 anys en matèria d’estudis superiors artístics, ja que són equivalents als graus universitaris i fins ara sols contemplava a les víctimes. “L’objectiu és facilitar l’accés als fills perquè puguen formar-se i millorar les seues expectatives de futur”, diu la Llei d’Acompanyament.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − dos =

sagunt a escena 2019
turismo salou