25n
25N
25N

Isabel Lozano lamenta que el PP no done suport a la declaració sobre igualtat laboral

Isabel Lozano lamenta que el PP no done suport a la declaració sobre igualtat laboral
23/02/2017 -

La regidora d’Igualtat, Isabel Lozano, ha lamentat “profundament” que el Partit Popular haja decidit finalment no sumar-se a la proposta de declaració institucional per la igualtat laboral entre homes i dones que estava previst aprovar en el Ple de hui, i ha anunciat que la presentarà com a moció en el Ple del mes de març. En eixa declaració es proposava, entre altres coses, instar el Govern central a desenvolupar una llei d’igualtat salarial de dones i homes i a l’increment “significatiu” de les partides destinades al desenvolupament de polítiques d’igualtat en els pressupostos generals de l’Estat.

“Vull lamentar que hui no podem aprovar una declaració institucional per la igualtat salarial, per la igualtat laboral d’homes i dones, perquè el Partit Popular no li ha donat el seu suport a pesar que van vindre ahir a fer-se la foto a la taula informativa per a celebrar el Dia per la Igualtat Salarial, però a l’hora d’arribar a uns acords han considerat que són massa específics, que volien una cosa més general”, ha manifestat la regidora Isabel Lozano moments abans de començar la sessió plenària del mes de febrer en la qual, per no haver-hi unanimitat, no s’aprovarà la declaració institucional en el contingut de la qual s’havien incorporat en els últims dies propostes de grups municipals com el de Ciutadans i el Grup Socialista.

“Volien un brindis al sol, i evidentment ací no estem per a fer brindis al sol sinó per a proposar accions concretes que vagen en la línia de lluitar contra la desigualtat laboral i la desigualtat en general d’homes i dones”, ha afegit Lozano. “Lamentem aquesta situació. Hauran d’explicar els motius per a no sumar-s’hi, perquè la resta dels partits han fet les seues aportacions sense cap problema, però cal lamentar profundament que el Partit Popular no haja volgut fer-ho”.

Isabel Lozano ha anunciat que presentarà en el Ple de març una moció que recollirà el contingut i les propostes d’acord de la declaració institucional.

La declaració finalment no aprovada per la falta d’adhesió del Grup Popular incloïa un total de sis acords: “L’Ajuntament de València es compromet a fomentar la formació, l’accés i la promoció de l’ocupació de les dones en igualtat d’oportunitats, així com a la sensibilització a la societat i a les empreses de la ciutat en relació amb les causes i conseqüències de la discriminació laboral per gènere”, s’afirmava al primer.

El segon era per instar el Govern valencià a supervisar de manera sistemàtica l’aplicació dels diferents plans d’igualtat a les empreses amb segell “Fent empresa. Iguals en oportunitats”, i el tercer per a instar la Mesa del Diàleg Social de la Generalitat Valenciana i de l’Estat “a l’actualització dels criteris de valoració i els complements salarials que es deriven en relació amb els llocs i categories professionals feminitzades, dins dels processos de negociació dels diferents convenis col·lectius”.

El quart punt proposava “instar el Govern de l’Estat a l’increment significatiu de les partides destinades al desenvolupament de polítiques d’igualtat en els pressupostos generals de l’Estat”, i el quint “instar el Govern central a desenvolupar una llei d’igualtat salarial de dones i homes”. Per últim, es proposava “instar el Govern de l’Estat i el Govern valencià a la creació d’un observatori per la igualtat salarial i contra la feminització de l’empobriment”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − dos =