25n
Orgull
Orgull

Igualtat i l'Institut de les Dones del Ministeri coincideixen en la necessitat d'una educació afectiu-sexual primerenca, integral i de qualitat

L’objectiu de la trobada és generar consensos per a possibles modificacions de la Llei sobre salut sexual i reproductiva

Igualtat i l'Institut de les Dones del Ministeri coincideixen en la necessitat d'una educació afectiu-sexual primerenca, integral i de qualitat
27/07/2021 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i l’Institut de les Dones del Ministeri d’Igualtat coincideixen en la necessitat d’una educació afectiu-sexual primerenca, integral i de qualitat.

Així ho ha assenyalat el secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat, Rubén Sancho, després de la reunió que ha mantingut amb la directora de l’Institut de les Dones del Ministeri d’Igualtat, Antonia Morillas.

La trobada s’emmarca dins de la ronda de contactes que des del Ministeri d’Igualtat s’estan mantenint per al procés de participació territorial en les possibles modificacions de la Llei orgànica sobre salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs, així com per a avançar en matèria de drets sexuals i reproductius.

A la trobada també han assistit la subdirectora general d’Estudis i Cooperació, María Vázquez, i la directora de l’Institut Valencià de les Dones de la Conselleria, María Such.

Tal com ha explicat Rubén Sancho, durant la reunió s’ha subratllat la importància d’abordar aqueixa educació afectiu-sexual de manera primerenca perquè les xiquetes i xiquets “entenguen les relacions afectives sexuals des de la llibertat i el respecte mutu”.

El secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat ha destacat les mesures en aqueix sentit de l’Estratègia Valenciana contra les Violències Sexuals que dona gran pes a l’educació sexual “en la prevenció de les violències, l’erradicació de les agressions sexuals contra les dones i xiquetes, i la construcció de paradigmes nous d’una sexualitat lliure basada en el desig i el plaer propi, i no imposat des de fora”.

Per la seua part Antonia Morillas ha presentat les línies del treball i prioritats de l’Institut de la Dona, posant l’accent en la promoció de la salut sexual i reproductiva, i com avançar en drets sexuals i reproductius de les dones, destacant també la importància de construir aliances feministes i LGTBI.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =