25n
25N
25N

Igualtat habilita immobles com a centres d'acolliment d'emergència social i sociosanitària

Igualtat habilita immobles com a centres d'acolliment d'emergència social i sociosanitària
14/04/2020 -

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha posat a disposició immobles per a la seua habilitació temporal com a centres d’emergència social i sociosanitària durant el temps que duren les conseqüències de la pandèmia en les persones més vulnerables.

Així consta en l’ordre que publica aquest dimarts el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), en la qual s’especifica que l’objectiu és garantir la necessària assistència a les persones afectades per la pandèmia competència de la conselleria i en coordinació amb el Ministeri de Sanitat a través de la Conselleria de Sanitat.

En el text, datat el 13 d’abril i que signa la vicepresidenta i consellera del ram, Mónica Oltra, es recorda que el coronavirus està suposant una emergència sanitària global i ha generat un greu problema de salut pública que ha derivat en mesures de limitació de circulació per a protegir a la població, especialment als col·lectius més vulnerables.

“A causa de la pandèmia s’estan produint noves situacions de vulnerabilitat específiques que requereixen una atenció social o sociosanitària que no pot ser prestada amb els recursos ordinaris del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials”, indica.

En alguns casos les persones ja disposaven de prestacions ordinàries com l’atenció a domicili, l’assistència a centres diürns o ambulatoris, però en l’actualitat requereixen, a més, d’aïllament, atenció sociosanitària, allotjament, atenció social o una combinació de les anteriors, bé perquè les seues famílies o perquè els entorns comunitaris que prestaven l’atenció ordinària no poden garantir-la en condicions de seguretat ni en la intensitat que precisen aquestes persones.

Per això, en aquest context i davant la situació d’extraordinària vulnerabilitat en la qual es troben les persones que requereixen ingrés en centres d’acolliment temporal d’emergència de caràcter social i sociosanitari, s’habiliten temporalment immobles per a aquesta fi.

Així, Igualtat posa a disposició per a la seua habilitació temporal com a centres d’emergència social i sociosanitària els immobles que determine mentre duren les conseqüències de la pandèmia causada per Covid-19 en les persones usuàries més vulnerables derivats a aquests recursos.

A més, se suspén temporalment, en el cas que el tinguera, la destinació que els immobles tenien anteriorment durant aquest període de temps.

Es realitza la cessió d’ús temporal, independentment de la titularitat de l’immoble, de tots els recursos destinats a centres d’emergència social i sociosanitària a la direcció general competent en la gestió de centres d’aquesta conselleria. Per a això es realitzaren els tràmits administratius oportuns amb els òrgans administratius o les administracions propietàries i competents de cada immoble per a la correcta cessió.

Per a la correcta execució d’aquestes mesures es dictaran les instruccions i protocols complementaris que s’estimen necessaris per als òrgans competents per al desenvolupament d’aquesta resolució especificant els immobles habilitats i les fórmules de derivació i ingressos de les persones usuàries en els citats centres. Se sotmetran a autorització, si és el cas, o ratificació judicial, les mesures en concret que s’adopten.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =

CCCC