25n
Orgull
Orgull

Igualtat inicia la devolució de 1,3 milions a més de 600 persones amb diversitat funcional per copagaments realitzats a centres

Igualtat inicia la devolució de 1,3 milions a més de 600 persones amb diversitat funcional per copagaments realitzats a centres
22/08/2019 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha iniciat la devolució d’1,3 milions d’euros a 604 persones amb diversitat funcional en situació de dependència pels copagaments realitzats a centres per part de l’antic govern.

Així, ho ha anunciat la secretària autonòmica d’Atenció Primària i Serveis Socials, Helena Ferrando, qui ha explicat que es tracta de “la devolució de les quanties abonades per les persones usuàries als centres de dia en concepte de copagament durant el període comprés des de l’1 de gener de 2014 fins al 31 de desembre d’aqueix mateix any”.

La quantia de les devolucions ascendeix a 1.321.820 euros i s’han establit a través de la revocació de les resolucions que en aqueix moment van determinar el preu públic de la plaça que els usuaris havien d’abonar. Ferrando ha assenyalat que la devolució d’aquests pagaments “ja ha començat a realitzar-se i està previst que finalitze abans de l’últim trimestre de l’any”.

Aquestes devolucions se sumen a les ja realitzades pel denominat ‘copagament encobert’ que es va aplicar des de l’any 2012 al 2015 en forma de retallada de les prestacions econòmiques que rebien les persones en situació de dependència i que va ser anul·lat pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Corresponent a aquest copagament la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ja ha abonat a 6.250 persones en situació de dependència de la Comunitat la devolució de 27,2 milions d’euros.

La secretària autonòmica ha explicat que “s’ha retornat d’ofici a 5.923 persones dependents un total de 25,6 milions d’euros corresponents a les reduccions que es van aplicar llavors en aquestes ajudes”.

A més d’aquestes devolucions, s’ha realitzat també l’abonament de la quantitat d’1,6 milions als familiars de 327 persones dependents ja mortes i que també van patir aquestes retallades. A tots ells se’ls va informar per carta de la resolució que reconeix el dret del qual va ser privat i la quantia que li correspon.

Helena Ferrando ha recordat que “una de les primeres decisions del Govern del Botànic va ser eliminar aquest ‘copagament encobert’ que venia a retallar les prestacions que percebien les persones dependents, de manera que algunes d’elles passaren a no cobrar més de 20 euros al mes per a fer front als serveis que requerien”.

Amb aquestes devolucions i les corresponents als pagaments a centres que ja s’han iniciat “es compleix el compromís adquirit de reparar el dret d’aquestes persones, retornant els diners que van deixar de percebre o van abonar de manera injusta”, ha assenyalat la secretària autonòmica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =