25n
25N
25N

Igualtat incrementa un 76% el nombre de beneficiaris del sistema d'atenció a la dependència des de 2015

Igualtat incrementa un 76% el nombre de beneficiaris del sistema d'atenció a la dependència des de 2015
16/12/2018 -

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha incorporat des de l’inici de la legislatura un total de 32.197 nous beneficiar-vos al sistema d’atenció a la dependència, la qual cosa suposa un increment del 76% respecte als que hi havia a l’inici de la legislatura, que no superaven els 41.955.

La secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando, ha participat en l’acte de commemoració del XIV aniversari de l’aprovació de la Llei de Dependència, organitzat per les Plataformes en defensa de les persones en situació de dependència de la Comunitat Valenciana i que s’ha celebrat a Ibi (Alacant), informa la Generalitat en un comunicat.

En el transcurs de l’acte, Ferrando ha afirmat que, amb un total de 74.152 persones en situació de dependència ateses, les dades del balanç des de l’inici de la legislatura són “molt positius”, encara que ha apuntat que “queda molt per fer”.

Aquesta millora en el sistema d’atenció a la dependència és el resultat del pla d’impuls per a la resolució d’expedients dissenyat per la Conselleria a principis de 2016 que “està donant els seus fruits amb una mitjana de 2.000 expedients resolts al mes durant enguany, quantitat que supera el repte que es van proposar a l’inici de la legislatura de resoldre 1.200 expedients al mes per a poder acabar amb el tap heretat de l’antic govern de 45.000 persones pendents d’entrar en el sistema”.

Actualment hi ha un total de 74.152 beneficiaris en la Comunitat reben algun tipus de servei o prestació econòmica: 23.185 corresponents a la província d’Alacant, 8.360 a Castelló i 42.607 a la de València.

Davant aquestes xifres, Ferrando ha ressaltat “el gran treball de gestió que està fent el Consell del Botànic per a rescatar persones, enfront de la inacció de l’anterior Govern”, que va arribar a reduir el nombre de persones dependents ateses, passant de 44.000 persones en el sistema el juny de 2011 a 41.995 el juny de 2015.

La secretària autonòmica ha assegurat que amb el Consell “s’ha représ la taxe de creixement en nombre de beneficiaris gràcies al treball i a l’esforç realitzat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb l’objectiu de posar ordre en matèria de dependència”.

CANVIS EN EL SISTEMA

Entre els canvis produïts en el sistema de gestió de la dependència, ha destacat el reforç en matèria de personal, “no solament amb l’ampliació dels serveis de dependència de la Conselleria amb nous funcionaris, sinó també els serveis municipals, amb un important increment pressupostari per a crear una xarxa professional que permeta als ajuntaments assumir la valoració i tramitació d’expedients”.

“Gràcies a aquest esforç inversor i a la prioritat que suposa per al Consell l’atenció a la dependència s’ha aconseguit incrementar el nombre de valoracions realitzades, passant de les 8.623 valoracions realitzades en 2014 a les 27.749 comptabilitzades enguany”, ha asseverat.

Aquestes dades, ha afegit la responsable autonòmica, “animen a les persones en situació de dependència a reclamar un dret que l’anterior executiu els va negar durant anys”. “Cada vegada més gent confia en la gestió del Consell, i això és el millor indicador que anem pel bon camí i que el treball que estem realitzant arriba a les persones”, ha reblat.

DEVOLUCIÓ COPAGAMENT

D’altra banda, la titular de Serveis Socials ha recordat que aquesta setmana la Conselleria ha fet efectiva la devolució corresponent al ‘copagament encobert’ que “va aplicar l’antic govern en forma de retallades en les prestacions i que va afectar 4.014 persones en situació de dependència de tota la Comunitat Valenciana”, segons ha explicat.

Es tracta d’una quantitat que l’anterior Consell va retallar a les persones amb la dependència reconeguda en les prestacions econòmiques que rebien i que va aplicar des de 2012 fins a 2015. Aquestes retallades van ser anul·lades posteriorment en 2016 pel Tribunal Superior de Justícia.

Ferrando ha recordat que “una de les primeres decisions del Govern del Botànic va ser eliminar aquest ‘copagament encobert’ que va suposar per a algunes persones arribar a percebre 20 euros al mes per una prestació econòmica”.

Amb la devolució d’ofici del voltant de 18 milions d’euros corresponents a les retallades patides durant aqueixos anys, “es compleix el compromís adquirit de reparar el dret d’aquestes persones, retornant els diners que no van percebre de manera injusta”, ha assenyalat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + sis =

CCCC