25n
25N
25N

Igualtat finança amb quasi tres milions d'euros programes d'inclusió realitzats per 53 entitats de la Comunitat

Arxiu

Igualtat finança amb quasi tres milions d'euros programes d'inclusió realitzats per 53 entitats de la Comunitat
11/01/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha concedit subvencions a 53 entitats sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana per a la realització de programes d’inclusió i desenvolupament comunitari durant l’any passat. El total d’aquestes ajudes ascendeix a 2.987.633 euros.

La directora general d’Acció Comunitària i Barris Inclusius, María José Cortell, ha destacat que l’objectiu d’aquestes subvencions és “potenciar la inclusió social de les persones o les famílies que es troben en una situació d’especial vulnerabilitat”.

D’aquesta manera, segons ha explicat Cortell, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives fomenta la realització d’activitats que promoguen la inclusió social i la participació dels membres de la comunitat i del veïnat en l’execució de programes d’acció col·lectiva” per a “generar solucions a problemes comuns i millorar el seu nivell de vida”.

Respecte al desglossament per províncies de les ajudes concedides, la directora ha assenyalat que 25 entitats desenvolupen la seua activitat a la província de València, 17 en la d’Alacant i 11 ho fan a la província de Castelló.

Els projectes subvencionats es divideixen en tres modalitats: persones o unitats familiars que es troben en situació de vulnerabilitat, persones o unitats familiars afectades per VIH-sida i els destinats al desenvolupament comunitari i foment de l’àmbit relacional.

Dins de la primera categoria, les actuacions van dirigides d’una banda a l’àmbit residencial (pisos d’acolliment i albergs) i altres mesures per a combatre la falta de llar i itineraris d’inclusió social i, per una altra, a la cobertura de les necessitats bàsiques, com a neteja personal, alimentació i atenció i secunde soci-psicosanitari.

En aquesta categoria s’han concedit subvencions per valor de prop de dos milions d’euros a un total de 36 entitats, de les quals 19 desenvolupen la seua activitat a València, 12 a Alacant i 5 a Castelló.

La segona modalitat engloba els projectes destinats a persones o unitats familiars afectades per VIH-sida, amb especial atenció als pisos d’acolliment i la cobertura de les necessitats bàsiques. En aquesta categoria s’han concedit ajudes a 7 entitats: 4 d’Alacant, 2 de Castelló i una de València. El muntant ascendeix a prop de 420.000 euros.

Finalment, la tercera de les modalitats busca el “foment de la participació social i cultural dels col·lectius vulnerables” i la “intervenció sociocomunitària” amb aquestes persones per a la “prevenció de problemàtiques socials i soci-psicosanitàries”.

Pel que respecta a aquesta categoria, 10 entitats han aconseguit subvencions, de les quals cinc desenvolupen la seua activitat a València, quatre a Castelló i una a Alacant. L’import de les ajudes ascendeix a prop de 600.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − dotze =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent