25n
25N
25N

Igualtat destina mig milió per a fomentar l'ocupació de dones afectades econòmicament per la pandèmia

Igualtat destina mig milió per a fomentar l'ocupació de dones afectades econòmicament per la pandèmia
05/06/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha convocat ajudes per valor de mig milió d’euros destinades a programes desenvolupats per les entitats locals i dirigits a fomentar la igualtat entres dones i homes, i la inserció laboral de dones en una situació d’especial vulnerabilitat degut, en molts casos, a la crisi econòmica que ha desencadenat la pandèmia de la Covid-19.

Amb la convocatòria d’aquestes ajudes, la Conselleria vol subvencionar a les entitats locals que desenvolupen programes formatius o de millora per a la inserció laboral de dones que prioritàriament siguen beneficiàries de la renda valenciana d’inclusió o que es troben en situacions d’exclusió social, explica el departament que dirigeix Mónica Oltra en un comunicat.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica la convocatòria d’aquestes ajudes que ascendeixen a un total de 557.336 euros i que financen també programes encaminats a posar fi a la precarietat laboral de les dones en l’ocupació, i evitar així futures situacions de discriminació entre dones i homes, que en molts casos són la principal causa de violència de gènere.

Respecte als programes que fomenten la igualtat es finançaran les activitats dirigides a l’execució de les mesures, avaluació o millora del Pla d’Igualtat Municipal, així com aquelles que tinguen com a finalitat millorar la visibilització i participació de les dones en aquells àmbits de la societat ocupats tradicionalment per homes.

Segons figura en la convocatòria, podran accedir les entitats locals d’àmbit inferior a la província de la Comunitat Valenciana i que dispose d’un pla d’igualtat municipal.

CRITERIS DE VALORACIÓ

A l’hora de valorar les sol·licituds es prevaldrà als municipis més xicotets, comptant amb la màxima puntuació en aquest criteri aquells municipis de fins a 2.500 habitants o mancomunitats de fins a 5.000.

Respecte als projectes que fomenten la igualtat entre homes i dones i una major visibilització i participació de la dona es valorarà per al seu finançament la qualitat i objectius del projecte, els recursos humans, viabilitat, originalitat del mateix i l’avaluació de l’impacte de gènere.

A més d’aquests criteris de valoració, per als programes d’inserció laboral de dones en situacions d’especial vulnerabilitat es tindran també en compte el programa formatiu detallat de les activitats a realitzar i la formació dirigida a dones que tenen majors dificultats per a la seua inserció laboral. El termini de presentació de les sol·licituds serà fins al 26 de juny.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 5 =