25n
25N
25N

Igualtat finança 25 projectes que fomenten la igualtat de tracte, la no discriminació i la sensibilització i prevenció de les conductes d'odi

Amb més de 200.000 euros aquestes ajudes formen part de les subvencions concedides en matèria d’igualtat en la diversitat

Igualtat finança 25 projectes que fomenten la igualtat de tracte, la no discriminació i la sensibilització i prevenció de les conductes d'odi
31/07/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha resolt la concessió de 236.124 euros per a finançar 25 projectes d’entitats sense ànim de lucre relacionats amb la igualtat de tracte i no discriminació dels col·lectius de la diversitat, així com la sensibilització i prevenció de les conductes d’odi i l’atenció de les víctimes.

Per a la concessió de les ajudes s’han tingut en compte aquelles actuacions vinculades a l’Estratègia Valenciana per a la Igualtat de Tracte, la No Discriminació i la Prevenció dels Delictes d’Odi.

Amb aquest objectiu s’han subvencionat projectes relacionats amb la sensibilització a través d’actuacions encaminades a la informació i formació de professionals de l’educació, la sanitat, forces i cossos de seguretat i emergències i tercer sector, entre altres, per a fomentar la igualtat de tracte i la no discriminació dels col·lectius de la diversitat en el conjunt de la societat i en els mitjans de comunicació.

Així mateix, en matèria de prevenció s’han prioritzat els projectes de mediació i formació per a col·lectius vulnerables, així com la formació per a la identificació de situacions de discriminació i delictes d’odi que faciliten la seua detecció i denúncia.

En relació amb l’atenció a les víctimes, la Conselleria també subvenciona a través d’aquestes ajudes els programes d’aquelles entitats que proporcionen assessorament, suport psicològic, legal i social, i acompanyament en la denúncia.

D’altra banda i per a poder dur a terme un seguiment dels incidents de discriminació i delictes d’odi que es produeixen en la Comunitat, s’han finançat els projectes que realitzen informes i recollides de dades, i aquells que faciliten la creació de xarxes associatives i l’organització de jornades per a intercanvis d’experiències.
126 programes

Aquestes ajudes s’emmarquen en la convocatòria de la Conselleria per a finançar programes en matèria d’igualtat en la diversitat desenvolupats per entitats sense ànim de lucre i que enguany s’han resolt per un import d’1,74 milions d’euros per a un total de 126 programes.

A més dels programes destinats a la igualtat de tracte i no discriminació, se subvencionen aquells dirigits a la inclusió del poble gitano, la igualtat de LGTBI, a les escoles de famílies i promoció de la diversitat familiar, amb l’objectiu d’aprofundir en els valors de la diversitat i la igualtat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 4 =