25n
25N
25N

Igualtat atorga els premis literaris de narrativa de dones 2020

El relat ‘Veladures’, de Magdalena Añón Espert, s’ha alçat amb el primer premi de la XXI edició d’aquests guardons

Igualtat atorga els premis literaris de narrativa de dones 2020
09/09/2020 -

La Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha atorgat els premis de la vint-i-unena edició del Concurs Literari de Narrativa de Dones 2020 a Magdalena Añón Espert, Inma Navarro Tomás, María Gracia Rovira Climent i Noelia Hernández Sánchez.

La directora general de l’Institut Valencià de les Dones, María Such, ha destacat que aquest concurs busca “fomentar i promoure” l’escriptura i la literatura entre dones en la Comunitat Valenciana, a més d’oferir “un camp d’expressió a la seua activitat creativa”.

Such ha assenyalat que aquests premis continuen sent un espai per a “donar visibilitat a autores que, en moltes ocasions, tenen difícil accedir al mercat editorial”, i ha subratllat l’elevat nombre de textos presentats a la present edició, amb un total de 101 relats escrits per 94 dones.

En l’edició de 2020, la guanyadora del primer premi ha sigut Magdalena Añón Espert, amb el seu relat ‘Veladures’. L’accèssit lliure l’ha obtingut l’obra ‘La Singer’, d’Inma Navarro Tomás, mentre que la peça ‘El meu solet de migdia’, de María Gracia Rovira Climent, qui pertany a l’associació de dones de Cinctorres Adoc XXI, s’ha emportat l’accèssit associació.

Així mateix, el jurat ha decidit atorgar un esment especial al relat ‘La vida en les teues sabates’, de Noelia Hernández Sánchez.

Les quatre obres seran publicades aquest mateix any en un llibre recopilatori sota el títol ‘Les dones compten’, una pràctica que es desenvolupa des de l’any 2000 amb la publicació, en el marc de cada edició, de les obres guanyadores i finalistes.

D’aquesta manera, com ha destacat la directora general, les obres premiades “han vist la llum gràcies al fet que, any rere any, des de l’Institut de les Dones treballem perquè la història contada per les dones puga visibilitzar-se, potenciant, reescrivint i reconstruint la història que ens falta”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =

museo prehistoria