25n
25N
25N

Igualtat distribueix 2.000 còmics amb una versió "amigable" per a xiquets i xiquetes de la llei d'Infància i l'Adolescència

Igualtat distribueix 2.000 còmics amb una versió "amigable" per a xiquets i xiquetes de la llei d'Infància i l'Adolescència
05/01/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat ha distribuït 2.000 exemplars del còmic que ha elaborat sobre la llei de Drets i Garanties de la Infància i l’Adolescència, amb el qual pretén “fer una versió amigable d’aquesta norma, de manera que els xiquets i les xiquetes puguen conéixer els seus drets i defensar-los”.

Així ho ha explicat la directora general d’Infància i Adolescència, Rosa Molero, qui ha destacat la importància que la llei siga “accessible” als xiquets i xiquetes, ja que “un dels pilars d’aquesta norma és la seua consolidació com a subjectes actius de dret, ajudant-los a conéixer-los i a defensar-los”, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Els personatges de Clara, Fátima, Josep, Yaiza i Alex protagonitzen una aventura que succeeix en un xicotet poble de 80 habitants, on aquest grup d’amics utilitzaran els seus coneixements sobre la llei de Drets i Garanties de la Infància i l’Adolescència per a resoldre endevinalles i ajudar a altres xiquets i xiquetes que es troben en problemes.

El còmic, elaborat per l’il·lustrador Alberto Sanz i el seu equip, pretén ser una versió “accessible, amigable i inclusiva” d’aquesta llei, que va entrar en vigor fa un any, segons ha ressaltat la directora, qui ha destacat que és una llei “valenta i innovadora”, que està “en l’avantguarda d’Espanya en matèria de protecció i ampliació de drets de la infància i adolescència” i que “ens situa al nivell de les millors lleis europees”.

“Els xiquets, xiquetes i adolescents han obtingut la consideració de ciutadans i ciutadanes de ple dret gràcies a aquesta norma”, ha assegurat, al mateix temps que ha apuntat que “per això era necessari que el seu contingut s’explicara d’una manera que s’entenguera, ja que és important impulsar la seua participació en la vida pública i així avançar en la promoció dels seus drets”.

“EMPODERAMENT DE LA INFÀNCIA”

En aquesta línia, ha defensat que “cal deixar de veure als xiquets i les xiquetes com una propietat de les famílies, perquè són subjectes de dret i d’un dret especialment protegit”. Ha subratllat la “importància d’iniciatives com aquest còmic, que permet continuar avançant en l’equitat i l’empoderament de la infància i l’adolescència”.

La directora ha explicat que s’han imprés un total de 2.000 exemplars del còmic, la meitat en castellà i l’altra meitat en valencià, que es distribuiran a través dels consells d’infància i adolescència de la Comunitat Valenciana, a més dels centres de protecció dependents de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Així mateix, en breu el document estarà en versió descargable en la pàgina web de la Conselleria perquè totes aquelles persones que ho desitgen puguen accedir a aquest.

“DRET A SER ESCOLTATS”

Rosa Molero ha remarcat que “un dels grans canvis” que ha introduït aquesta llei és el “dret dels xiquets a ser escoltats”. Així, ha destacat que “s’elimina el límit d’edat perquè s’escolte la seua opinió abans de donar el consentiment informat en els tractaments mèdics, a més de fixar l’obligació del pare, mare o tutors a escoltar les seues opinions i respectar les seues conviccions en referència a la llibertat d’ideologia, de consciència i religió”.

A més, ha explicat que la llei “reconeix també per primera vegada el dret a la identitat i l’expressió de gènere dels xiquets, xiquetes i adolescents”.

Finalment, Molero ha afegit que “en l’esfera pública es garanteix el dret a escoltar la seua opinió”, per la qual cosa les administracions “han de consultar en aspectes que els afecten” i ha citat com a exemple les polítiques d’oci educatiu o el disseny urbà dels municipis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 1 =