25n
25N
25N

Igualtat retorna 33 milions d'euros a 8.128 persones dependents pel copagament en prestacions i centres

Igualtat retorna 33 milions d'euros a 8.128 persones dependents pel copagament en prestacions i centres
18/01/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat ha abonat a 8.128 persones en situació de dependència de la Comunitat la devolució de 33.330.055 euros corresponents al copagament que va aplicar l’antic govern tant en les prestacions econòmiques com en els pagaments a centres de les persones dependents entre els anys 2012 i 2015.

Així ho ha explicat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, qui ha recalcat que “una de les primeres decisions” del Consell va ser “eliminar aquest ‘copagament encobert’ que venia a retallar les prestacions que percebien les persones en situació de dependència”, segons ha indicat l’administració en un comunicat.

Amb la devolució d’ofici de més de 33 milions d’euros corresponents a les retallades patides durant aqueixos anys, “es compleix el compromís adquirit de reparar el dret d’aquestes persones, retornant els diners que van deixar de percebre o pagar de manera injusta”, ha assenyalat la vicepresidenta.

Al llarg del passat mes de desembre s’ha retornat d’ofici a 433 persones dependents un total de 2,1 milions d’euros corresponents a les reduccions que es van aplicar llavors en aquestes ajudes, i que se sumen a les 5.934 persones que ja han cobrat la devolució al llarg del passat any per un import total de 25 milions d’euros.

A més d’aquestes devolucions, s’ha realitzat també l’abonament de la quantitat de 4,95 milions als familiars de 1.227 persones dependents ja mortes i que també van patir aquestes retallades. A tots ells se’ls va informar per carta de la resolució que reconeix el dret del qual va ser privat i la quantia que li correspon.

COPAGAMENTS A CENTRES

Així mateix, també s’ha procedit a la devolució d’1,17 milions d’euros a 534 persones amb diversitat funcional per les quanties en concepte de copagament que van abonar als centres de dia de què eren persones usuàries durant el període comprés des de l’1 de gener de 2014 fins al 31 de desembre d’aqueix mateix any.

La quantia de les devolucions ascendeix a 1.173.804 euros i s’han establit a través de la revocació de les resolucions que en aqueix moment van determinar el preu públic de la plaça que els usuaris havien d’abonar.

MINORACIONS EN LES PRESTACIONS

Des de 2012 i fins a 2015, “l’antic govern va retallar les prestacions econòmiques que rebien les persones en situació de dependència, de manera que algunes d’elles van passar a cobrar no més de 20 euros al mes per a fer front als serveis que requerien”, ha assenyalat Oltra. Aquestes retallades van ser anul·lades, posteriorment, en 2016 pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives va iniciar en 2016 la revisió dels seus expedients amb l'”objectiu d’elevar al màxim les quanties econòmiques a percebre i acabar amb aquestes minoracions”.

Aquesta revisió va permetre que 9.469 persones pogueren passar a cobrar el màxim establit per l’Estat al no tindre en compte la capacitat econòmica dels beneficiaris a l’hora de calcular la prestació a rebre.

Amb la devolució d’ofici d’aqueixos 33 milions, ha apuntat Oltra, la Generalitat “compleix amb el compromís adquirit de reparar el dret d’aquestes persones, indemnitzar pels danys i perjudicis causats i retornar-los els diners que mai se’ls havia d’haver confiscat“.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =

bombers
Valencia activa