25n
25N
25N

Igualtat destina 7 milions als serveis socials d'atenció primària per a ajudes individuals a persones en situació de vulnerabilitat

Un total de 67 municipis de la província d’Alacant, 40 de Castelló i 123 de la província de València reben aquestes ajudes

Arxiu

Igualtat destina 7 milions als serveis socials d'atenció primària per a ajudes individuals a persones en situació de vulnerabilitat
01/05/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat 7 milions d’euros en concessions directes, de caràcter excepcional i singularitzat, als serveis socials d’Atenció Primària per a garantir les necessitats bàsiques de famílies en situació de vulnerabilitat que es troben afectades per la pandèmia de la COVID-19.

Un total de 230 entitats locals i mancomunitats de la Comunitat Valenciana titulars de serveis socials (67 de la província d’Alacant, 40 municipis de Castelló i 123 de la província de València) rebran aquestes ajudes per a fer front a l’impacte econòmic i social provocat per l’actual emergència sanitària.

Es tracta de prestacions econòmiques individuals (PEI) que es podran sol·licitar mensualment i es tramitaran per cada unitat de convivència. L’ajuda tindrà una dotació de 200 euros, que s’incrementarà en 50 euros més per cada membre de la unitat de convivència. És a dir, una família de quatre membres rebrà 350 euros mensuals que destinarà a consumir productes de necessitat bàsica.

Per a aquestes PEI, les 67 entitats locals i mancomunitats d’Alacant perceben 2.600.196 euros; els 40 municipis de la província de Castelló, un total de 811.335 euros, i, per a les 123 entitats locals i mancomunitats de la província de València, la quantitat ascendeix a 3.588.469 euros.

Per a agilitar la tramitació d’aquestes ajudes i que les famílies que ho necessiten disposen al més prompte possible de les prestacions, s’ha establit que, en els casos en els quals existisca sol·licitud d’ajuda a nom de la persona sol·licitant, independentment de la seua naturalesa, registrada en els 6 mesos anteriors, no haurà de sol·licitar-se documentació que ja estiga en poder de l’Administració i es tramitarà l’ajuda de manera automàtica, sempre que la persona ho requerisca d’acord amb el criteri professional de l’equip d’atenció primària de serveis socials.

En cas contrari, els serveis socials d’Atenció Primària requeriran una declaració responsable de la situació com a únic requisit per a la tramitació de la prestació, sense perjudici de la seua posterior justificació.

Per a poder justificar aquestes ajudes, la persona titular haurà d’aportar els rebuts o factures de compra o de subministraments que seran necessaris per a la renovació de la prestació.

Mesures extraordinàries

Aquestes subvencions, aprovades pel Ple del Consell i publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), s’han acordat en el marc de les mesures extraordinàries establides per a reforçar les polítiques socials i d’atenció a persones i famílies, especialment aquelles en situació de major vulnerabilitat, com les persones majors, les persones en situació de dependència, sense llar, famílies monoparentals i xiquets i xiquetes afectats pel tancament de centres educatius, tot això en el marc de la situació excepcional derivada de la COVID-19.

S’han establit dos conceptes pels quals les entitats locals rebran aquestes subvencions. D’una banda, es contemplen els crèdits destinats a garantir les prestacions bàsiques de serveis socials que contemplen els serveis de proximitat de caràcter domiciliari, el trasllat al domicili dels serveis de rehabilitació, el reforç dels dispositius d’atenció a persones sense llar, per a adquirir mitjans de prevenció o les prestacions econòmiques individualitzades.

Per un altre, els crèdits destinats a les prestacions econòmiques d’infància per a garantir el dret bàsic d’alimentació de xiquets i xiquetes en situació de vulnerabilitat.

La dotació global d’aquestes subvencions en tota la Comunitat Valenciana ascendeix a la quantitat d’11.553.770 euros. Per províncies, 4.235.162 euros corresponen a la província d’Alacant, 1.381.118 euros a la de Castelló, i 5.937.490 euros a la província de València.

Per conceptes, la distribució dels crèdits ha sigut de 7 milions d’euros per a PEI; 1.500.000 euros per al Servei d’Ajuda a domicili (SAD); 741.520 euros per a barris inclusius i 2.312.250 euros per a PEI d’infància.

La urgència i vulnerabilitat de les situacions dels ciutadans i ciutadanes seran diagnosticades per les persones professionals dels equips d’atenció primària de serveis socials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =

museo prehistoria