25n
25N
25N

Igualtat destina mig milió d'euros a programes de foment de la diversitat familiar i per a la resolució de conflictes

Aquestes ajudes s’emmarquen dins de les subvencions concedides en matèria d’igualtat en la diversitat

Arxiu

Igualtat destina mig milió d'euros a programes de foment de la diversitat familiar i per a la resolució de conflictes
30/07/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en el marc de les subvencions concedides en matèria d’igualtat en la diversitat, ha resolt la concessió de 530.631 euros per a programes d’escoles de famílies i de promoció de la diversitat funcional. En total, s’han subvencionat 47 programes d’aquestes característiques gestionats i desenvolupats per entitats sense ànim de lucre.

Quant a la tipologia de programes, 25 d’ells són projectes relatius a escoles de famílies que reben un total de 231.714 euros, i l’objectiu dels quals és donar suport als programes que contribuïsquen al benestar de les famílies en el marc de la igualtat en la diversitat, proporcionant els recursos i habilitats per a la solució dels conflictes.

En aquest sentit, s’han subvencionat programes de formació a les famílies en les àrees d’educació en igualtat, corresponsabilitat familiar, igualtat en la diversitat i criança positiva.

En relació a la prevenció de conflictes intrafamiliars es financen aquells programes que contemplen la gestió i resolució d’aquesta mena de conflictes i les actuacions dirigides a la promoció i millora de les relacions.

Respecte a la promoció de la diversitat familiar s’han subvencionat 22 projectes d’entitats sense ànim de lucre per un import global de 298.917 euros, dirigits principalment a aquells que tenen com a finalitat la defensa i la promoció dels diferents tipus de famílies, com les nombroses, monoparentals i homoparentals, i la cerca de beneficis per a elles.

En aquest cas es prioritzen aquells programes destinats a oferir una atenció integral, social, psicològica i jurídica, així com els projectes que ofereixen informació i assessorament en l’obtenció dels títols i reconeixements als quals tenen drets les diferents famílies.

Així mateix, en aquest apartat d’ajudes s’han finançat també les actuacions dirigides a la formació en la resolució de conflictes i apoderament, la promoció i la visibilitat de la diversitat familiar.

100% de les ajudes

Com en la resta de les subvencions concedides en matèria d’igualtat en la diversitat, es lliurarà el 100% de l’import d’aquestes ajudes sense aplicar la limitació percentual que fixa la normativa autonòmica en matèria de subvencions, perquè les entitats puguen continuar amb la seua activitat i ateses les persones usuàries i beneficiàries dels seus recursos i serveis, molts d’ells afectats directament per la situació de crisi social ocasionada pel coronavirus.

Aquesta mesura s’aplica d’acord amb el decret aprovat pel Consell el mes de juny passat amb mesures urgents en l’àmbit dels serveis socials i de suport al tercer sector d’acció social, pel qual es va establir la concessió anticipada dels imports de les ajudes concedides en aquest àmbit, amb la finalitat de fer front a la crisi produïda per la pandèmia de la COVID-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =